Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Марияна Николова се срещна с представители на Асоциацията на експертите в туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с ръководителя на Управителния съвет на Българската асоциация на специалистите в туризма (БАЕТ) доцент доктор Димчо Тодоров и членове на организацията.

Министър Николова поздрави събеседниците си за дейното им наличие и направените оферти на първото съвещание на новия Консултативен съвет по туризъм, който ще играе значима роля за решение проблемите на бранша в условия на световна рецесия от COVID-19. Тя оцени като значими концепциите на БАЕТ за възстановяване инфраструктурата и чистотата в българските курорти, за нарасналото внимание към българския екскурзиант, както и за поощряване на фериботните връзки с Русия и Украйна за увеличение на туристопотока.

Трябва да се развива публично-частното партньорство за обекти, които са безстопанствени, само че могат да бъдат доходоносни и да притеглят гости през четирите сезона, акцентира министърът, визирайки планински хижи, пещери, естествени забележителности и културни монументи. Тя обърна внимание върху промотирането на България, изключително в обществените мрежи, като здравословна и безвредна дестинация, която предлага богати разновидности за целогодишен отдих и пътешествия.

На срещата бяха разисквани също опциите за улеснение издаването на визи за задгранични туристи с акцент върху съветския пазар, за възстановяване подготовката на фрагменти в туризма, за издаване на ваучери за туристически услуги за по-широк кръг консуматори. Редица работодатели даже по време на Коронавирус рецесията демонстрираха еластичност и вложиха в образование на личния състав си за новата обстановка и това към този момент се отплаща, подчертава министър Николова.

Тя добави още, че след поредност срещи с представители на банките и финансовите институции се обмисля специфична скица за кредитиране на туристическия отрасъл. Разчитаме на съдействието и опита на отрасловите сдружения, с цел да създадем стъпките за рестарт в туризма в действителност ефикасни и да запазим работните места, заключи вицепремиерът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР