Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Бачковския манастир

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Бачковския манастир
Коментари Харесай

Николова: Поклонническият туризъм е важен за утвърждаване на страната като туристическа дестинация

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети Бачковския манастир „ Успение Богородично “. Той е измежду най-значимите духовни забележителности на община Асеновград и Пловдивска област и един от Стоте национални туристически обекта на България. Министър Николова беседва с управлението на манастира и посочи голямото значение на религиозното средище за привличане на туристи . Тя акцентира смисъла на религиозния и поклонническия за одобряване на страната като привлекателна дестинация за четири сезона , което е акцент в рекламната и маркетингова политика на Министерството на туризма. По думите й това е нишов артикул с огромен капацитет, който би трябвало предпочитано да се разпространява.
Манастирът е заобиколен от живописните хълмове на Родопите и е обичано място за хиляди туристи освен поради красивата природа, само че и поради мащаба му като нравствен център с богата история. Той е измежду най-посещаваните у нас от доста поклонници и туристи, които търсят тук духовно единство и избавление. Иконостасът на основната църква „ Успение на Пресвета Богородица “, строена през 1604 година по пример на светогорските храмове, е един от най-ранните дърворезбовани по българските земи. Изключително скъпи са непокътнатите фрески в притвора, които датират от 1643 година Най-голямата реликва на манастира е иконата на Пресвета Богородица, която се съхранява на особено място в съборния манастирски храм и поради чудотворството си е обект на поклонение от непрекъснат поток вярващи. Манастирът има личен музей, в който могат да се видят богослужебна утвар и мостри на църковното изкуство от разнообразни интервали.
 Врачански учебни заведения ще работят по план „ Легендите, път към по-атрактивна туристическа дестинация ” Врачански учебни заведения ще работят по план „ Легендите, път към по-атрактивна туристическа дестинация ”
4 врачански учебни заведения ще си партнират с техни връстници от областите Долж, Олт, Мехединци в Румъния, Монтана и Видин, като употребяват леге...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР