Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отново бе на

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова отново бе на
Коментари Харесай

Министърът на туризма и кметът на Банско инспектираха обекти

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова още веднъж бе на посещаване в Банско. Заедно с кмета на общината Иван Кадев тя ревизира използването и спазването на противоепидемичните ограничения. Двамата инспектираха четири от висококатегорийните хотели, където установяваха прецизното съблюдаване на разпоредбите във всички зони, както и готовността за настаняване на болни туристи в тъй наречените коронавирус стаи. Отлична е основаната организация и на начална станция на кабинковата линия по съблюдаване на отдалеченост и за стерилизация на оборудванията, изрази удовлетворение министър Николова. Тя акцентира, че постоянните инспекции потвърждават, че обектите работят по отношение на въведените и одобрени още през октомври правила от Министерството на туризма. Усилията на държавните ведомства и туристическия бизнес дават своите резултати и по тази причина българските зимни курорти са от дребното отворени в Европа.

Кметът Иван Кадев показа информация, че съживяването на туризма в Банско, въпреки и постепенно, е реалност. То е било изключително осезателно през последната седмица, а в хотелите постъпват нови резервации.
„ От 27 януари до 3 февруари сме посрещнали 7600 туристи, 3800 от които са от Румъния и 2800 от България. За първи път посрещаме и доста туристи от Чехия, които откриват Банско като ски дестинация. Надяваме се наклонността да се резервира. Другата добра вест е, че откогато проработи новата лаборатория в Банско, няма открит нито един позитивен резултат от стотиците проби, направени на задграничните туристи ”, съобщи кметът на Банско.

Марияна Николова, Иван Кадев и маркетинг шефът на „ Юлен ” АД Иван Обрейков молиха за прецизно съблюдаване на разпоредбите за каране на ски по маркираните трасета и рестриктивните мерки за извънпистовото каране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР