Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди с извънредния

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова обсъди с извънредния
Коментари Харесай

Марияна Николова умува как да привлече египетски туристи у нас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разиска с изключителния и пълномощен дипломат на Египет у нас Н.Пр. Халид Ибрахим Емара хрумвания и начинания за поощряване на туристопотока сред двете страни и развиването на взаимното съдействие.

Николова акцентира, че България отдава огромно значение на положителните връзки с Египет в региона на туризма, защото страната е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България. По нейни думи през 2019 година е маркиран растеж от 19% при туристическите визити на египетски жители у нас , както и 16,2% нарастване в пътуванията на българи в Египет.

Според вицепремиера България има огромен капацитет за развиване на разнообразни типове нишов туризъм през четирите сезона на годината, което би могло да съставлява интерес за египетските туристи. Николова увери, че в изискванията на продължаващата пандемия страната ни поставя всички нужни ограничения за обезпечаване сигурността и здравето на своите посетители.

От своя страна Н.Пр. Халид Ибрахим Емара уточни, че би трябвало доста деликатно да се преглеждат икономическите отраженията, които коронавирусът нанесе върху туризма и цялата стопанска система. Според него на пандемията от ковид би трябвало да се гледа като на нова опция за развиване.

По време на срещата се разиска и опцията за образуване на срещи сред туроператори, които работят на двата пазара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР