Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заедно

...
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев заедно
Коментари Харесай

Вицепремиер и министър ще инспектират интерконектора с Гърция

Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев дружно с министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков ще инспектират българската част от междусистемната газова връзка Гърция-България, заяви БНР.

Обиколката ще стартира на газоизмервателната станция в Стара Загора. След това министрите ще посетят Кранов възел 6, до село Тракия, както и канал на Напоителни системи и Диспечерски център в село Стамболийски.

Планираната за през днешния ден работна среща на районния министър с управлението на Националното съдружие на общините се отсрочва за четвъртък.

Строителят на интерконектора с Гърция е най-привилегированият строител. Той го разбра след три дни, когато го поканихме на работна среща и предложихме решения, с цел да може да се форсира въвеждането в експоатация. Това сподели за БНР служебният министър на районното развиване Иван Шишков пред БНР. Той изясни, че министерството е предложило да раздели обекта на два стадия. Първият стадий да бъде тази част, която е обвързвана освен с употребата, само че и със сигурността на екпоатирането на газовата връзка. Във втория стадий ще останат отвесна планировка, пътищата и неща, които не са от директно значение по отношение на експоатирането на обекта, тъй че този обект да може да бъде въведен в употреба в най-скоро време.

Има към момента малко други незавършени работи, с които сътрудниците от противопожарната работа са се занимавали Синхронизирахме всичките тези контакти, които са имали с другите сдружения и другите институции, с които строителят е водил диалози, тъй че да може да се редуцира още повече времето ", посочи Шишков.

Все още не е бил показан графикът за завършването на обекта. Това е и една от аргументите за днешната аудиенция на място. Ангажиментът за даване на графика е до края на днешния ден.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР