Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев подписа

...
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев подписа
Коментари Харесай

Подписаха решението за избор на изпълнител за въздушната спешна помощ

Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев подписа през днешния ден решението за избор на реализатор за осъществяване на полети с вертолети за потребностите на незабавната здравна помощ по въздуха (HEMS). Това оповестиха от отрасловото ведомство.

Министерството на превоза и известията откри процедурата за избор на реализатор за осъществяване на полети с вертолети за потребностите на незабавната здравна помощ по въздуха (HEMS) на 27 март 2023 година До приключването на крайния период на 4 май 2023 година предложения подадоха италианската компания ALIDAUNIA S.R.L. и испанската компания AVINCIS AVIATION ESPANA, SAU.

“Щастлив съм, че две от най-реномираните европейски сдружения в региона на незабавната здравна помощ по въздуха взеха присъединяване в процедурата. Надявам се, че доникъде на месец юли 2023 година България към този момент ще разполага с вертолети и екипажи за потребностите на своите жители. Човешкият живот и здраве е безспорен приоритет за нас, по тази причина това е следващият стихотворец и изпълнен ангажимент от страна на служебното държавно управление “, уточни вицепремиерът Христо Алексиев. Полетите ще се извършват от две оперативни бази за HEMS на територията на България, обезпечени от страната, с хеликоптери и личен състав за всяка база. Поръчката е за интервал от две години с опция за удължение за още една.

След разглеждане и оценка на ценовите оферти според авансово избрания аршин „ оптимално съответствие качество/цена “ и съгласно препоръчаните параметри за осъществяване на публичната поръчка, преди всичко е класирана ALIDAUNIA S.R.L.

Повече информация за публичната поръчка можете да откриете тук:
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР