Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев подписа

...
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев подписа
Коментари Харесай

Христо Алексиев: Стартира процедурата за осигуряване на медицински хеликоптери с екипаж

Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев подписа документите за оповестяване на открита процедура за наем на два хеликоптера с екипаж за потребностите на незабавната здравна помощ (HEMS). Поръчката е за интервал от две години с опция за удължение за още една. Предвижда се да бъдат обезпечени два хеликоптера, дружно с екипажите, като изпълнителят би трябвало да има нужните документи, хеликоптери, подготвен екипаж, с цел да стартира неотложно активността. Целта е в средата на тази година България да има незабавна здравна помощ по въздуха.

Полетите ще се извършват от две оперативни бази за HEMS на територията на България, обезпечени от страната, с хеликоптери и личен състав за всяка база.

Срокът за подаване на предложения е до 4 май 2023 година, като офертите ще бъдат отворени на 5 май 2023 година
Критериите за асортимент са:

a) Годност (правоспособност) за практикуване на професионална активност:

Участниците в публичната поръчка би трябвало да са авиационни оператори, които извършват въздушни интервенции по смисъла на член 5 от Регламент (ЕС) 965/2012 и да имат годно Свидетелство за авиационен оператор и годно SPA.HEMS утвърждение, издадени по реда на Регламент (ЕС) 965/2012.

б) Икономическо и финансово положение:
Участниците следва да са осъществили най-малък оборот в областта на въздушния превоз с хеликоптери за потребностите на незабавната здравна помощ в размер на 30 000 000 лв. за последните три завършили финансови години.

в) Технически и професионални качества:

Участниците е належащо да разполагат с летателно годни въздухоплавателни средства (хеликоптери) - най-малко два броя хеликоптери и най-малко един брой заместващ хеликоптер, сертифицирани в Категория А. Те би трябвало да имат годно удостоверение за регистрация в страна членка на Европейския съюз и да имат годен документ за летателна валидност според условията на Регламент (ЕС) № 748/2012. Хеликоптерите би трябвало да са съответно комплектувани с задоволителен на брой дееспособен екипаж с годни свидетелства за дееспособност и годна здравна валидност, издадени по реда на Регламент (ЕС) № 1178/2011.

Участниците ще бъдат оценени и по първокласен индикатор, гарантиращ високо равнище на авиационна сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР