Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев избра

...
Вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев избра
Коментари Харесай

Италианска компания ще извършва полетите с медицинските хеликоптери

Вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев избра италианската Alidaunia за осъществяване на полети с вертолети за потребностите на незабавната здравна помощ по въздуха (HEMS). Компанията е подала по-ниска оферта от съперника си – Avincis.

Италианският оператор е дал цена за 1 час полетно време от 17 954 лева без Данък добавена стойност в границите на 500 часа годишно. И по 3 227 лева на час без Данък добавена стойност след привършване на въпросните 500 часа годишно. В актуалната процедура конкурентният испански участник Avincis е дал цена за 1 час полетно време от 25 816 лева без Данък добавена стойност за 500 часа годишно и същата оферта при положение на надвишаване на тези часове.

Според методиката за оценка на офертите главната цена и цената след изчерпването на 500-те часа годишно имат най-голяма тежест. Третият аршин са техническите параметри, само че те не носят задоволително точки за превръщане на резултата.

Щастлив съм, че две от най-реномираните европейски сдружения в региона на незабавната здравна помощ по въздуха взеха присъединяване в процедурата. Надявам се, че доникъде на месец юли 2023 година България към този момент ще разполага с вертолети и екипажи за потребностите на своите жители. Човешкият живот и здраве е безспорен приоритет за нас, по тази причина това е следващият стихотворец и изпълнен ангажимент от страна на служебното държавно управление “, уточни вицепремиерът Христо Алексиев

Полетите ще се извършват от две оперативни бази за HEMS на територията на България, обезпечени от страната, с хеликоптери и личен състав за всяка база. Поръчката е за интервал от две години с опция за удължение за още една.
 Две непознати компании вземат участие в търга за наем на медицински хеликоптери
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР