Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви в студиото

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви в студиото
Коментари Харесай

Каракачанов:Ако провокациите от Скопие продължат, ще поискаме анекс към Договора

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия, че напрежение в връзките ни с Македония няма, само че в Скопие се самозабравят. Каза още, че в случай че Македония продължава с фалшификацията на българската история, може и да оттеглим поддръжката си за участието й в Европейски Съюз и НАТО. През последните два дни се развихри скандал след думи на македонския министър председател Зоран Заев, че Преспанският контракт сред Гърция и Македония признава македонския език като език за цяла Северна Македония.

Позицията на България е - Македония и Западните Балкани в Европейски Съюз и НАТО, само че при изясняване на историческата истина и прекъсване с фалшификацията на българската история от македонска страна, изясни Красимир Каракачанов.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Не може да продължава тази обстановка, в която България поддържа Македония за НАТО, за Европейски Съюз, посредничеше в договарянията с Гърция, помагаше политически, стопански и така нататък, и в това време в гърба на България да се забиват старите, остарели, коминтерновско-югославски ножове на сърбоманската македонистка агитация.
Думите на премиера Заев на следващия ден може да се окажат проблем и за България, изясни вицепремиерът.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Няма по какъв начин ние да поддържаме Македония за НАТО и Европейски Съюз, а те да не престават да настояват, че на територията на България и на други балкански страни има македонски малцинства, които би трябвало да учат тъй наречените македонски език.
По думите на Каракачанов съгласно Договора за добросъседство сред България и Македония противоречивите исторически обстоятелства се обясняват въз основата на достоверни документи.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Само че те не желаят да ги одобряват, те одобряват по този начин нещата: сред лъжата, която там пропагандират от 45-46 година насам, най-много последните 10-15 година, от тоталната имитация, която те оферират, като своя версия на историята, и историческите обстоятелства, които ние предлагаме, да намерим някакъв компромис по средата.
Ако провокациите от Македония продължат, Каракачанов ще изиска спомагателен анекс към Договора за добросъседство, в който да се запише, че историята на Македония до 1944 година е обща с тази на България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР