Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че скандалът

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че скандалът
Коментари Харесай

Каракачанов внася Концепцията за ромите в МС до понеделник


Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов съобщи, че абсурдът с жилищата не клати властта. На конференция за Концепцията за ромската интеграция, Каракачанов разгласи още, че тази седмица Вътрешна македонска революционна организация ще предложи законодателни промени, съгласно които хората, които не могат да си заплащат санкциите, да поставят обществено-полезен труд.

Каракачанов разгласи, че до дни внася в Парламента законопроект за обществено-полезния труд.

„ Един обществено слаб ром прави дребно административно нарушавания, административно наказване - 200 лв. санкция, няма от кое място да ги заплати, няма благосъстоятелност, от обществената помощ не може да му вземеш и той безусловно на втория път схваща, че е безнаказан. Когато има сходни административни нарушавания или закононарушения и не може да се заплати санкцията, ще се поставя обществено-полезен труд. “, съобщи Каракачанов.

Експерти поддържаха ограниченията за ограничение на обществените помощи, в случай че ромите не работят, а децата им не вървят на учебно заведение. Призоваха за трудовата им интеграция посредством обществени предприятия.

Според Каракачанов, през последните 10 години България е вложила 1 милиарда лв. за интеграция на ромите, само че с нулев резултат. До понеделник той даде обещание да внесе Концепцията за ромите в Министерски съвет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР