Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова въпреки пандемията

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов призова въпреки пандемията
Коментари Харесай

Каракачанов: В деня на Ботев да положим цвета пред най-близкия паметник

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов прикани макар пандемията да наведем глави пред паметта на дедите ни, извоювали нашата независимост.

Това написа във Фейсбук страницата си заместител министър-председателят, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Идеята на вицепремиера идва заради възбраните за събиране на огромни групи от хора, наложени от противоепидемичните ограничения, които ще осуетят обичайните Ботеви празнувания на Околчица и в цялата страна.

" Призовавам всеки българин да си направи фотография на паметника и да я качи в своята Facebook страница, в Инстаграм или Туитър. Да покажем, че и разграничени можем да бъдем дружно и да отдадем нужното почитание на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от персоналното и са посветили себе си на Майка България ", безапелационен е още Каракачанов в своето предизвикателство, което насочва към всички българи.

Ето и цялостния текст във Facebook страницата му:

След няколко дни е 2 юни. Ден, в който почитаме паметта на Христо Ботев и на починалите за свободата на България. Този ден се празнува от 1901 година, когато на връх Околчица, лобното място на Ботев, се събират негови четници и други жители да отдадат почитта си.

Всяка година сме привикнали да бъдем част от огромните празнувания в цялата страна, само че тази година, заради пандемията и наложените противоепидемични ограничения, това няма да е допустимо.

За мен, като родолюбец и историк, като министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, която е траяла делото за освобождението на България и след 1878 година, е въпрос на дълг и чест да насочва към всички българи апел да отдадем своята респект на починалите наши сънародници за свободата на Родината ни.

Ето за какво Ви приканвам на 2 юни всеки един от нас да постави цветя и да сведе глава пред най-близкия монумент или паметна плоча, отдадени на саможертвата на нашите предци. С този жест ще покрием с цветя повече монументи и ще почетем паметта на всички, дали живота си за нашата независимост.

Призовавам всеки българин да си направи фотография на паметника и да я качи в своята Facebook страница, в Инстаграм или Туитър. Да покажем, че и разграничени можем да бъдем дружно и да отдадем нужното почитание на стотиците хиляди българи, които са се отрекли от персоналното и са посветили себе си на Майка България!
Нека на тази паметна за българите дата – 2 юни, покажем единство. Българският народ е мощен, когато е единен!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР