Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира споменаването на

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира споменаването на
Коментари Харесай

Каракачанов за Северна Македония: България не може да признае „малцинство от нация, създадена в Москва“

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разяснява споменаването на термина " македонско малцинство " в Доклада на Департамента на Съединени американски щати. Пред Българска национална телевизия Каракачанов съобщи, че на някои от създателите им е била дадена доста изкривена информация, че не са научили уроците по история и че не са чели репортажите на своите сътрудници от 40-те и 50-те години на предишния век.

„ Хората, написали отчета в раздела за македонското малцинство, или не са научили урока си по история, или не са прочели отчетите на своите прародители. Препоръчвам на тези от Държавния департамент, които са написали отчета, да прочетат това, което техните сътрудници от същия Държавен департамент са писали във Вашингтон през 40-те и 50-те години, които пишат доста ясно какво е популацията в днешна Македония. Говорят за българи. И това са отчети от Централно разузнавателно управление на САЩ и техния Държавен департамент. " Те пишат за българи, които гледат към България и не желаят да живеят в Югославия ", сподели Каракачанов.

Каракачанов акцентира за следващ път, че България не може да признае „ малцинство от нация, основана в Москва “, като повтори тезата си, че македонският народ е „ фиктивен “ под натиска на Съюз на съветските социалистически републики.

„ В един миг от 21-ви век започваме да приказваме за нещо друго. Кое македонско малцинство би трябвало да признае България? Създаденото в Москва? Нещо не ми се коства разумно. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР