Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев поиска Европейската комисия

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев поиска Европейската комисия
Коментари Харесай

Асен Василев поиска ЕС да изясни разплащанията на страните членки с Газпром

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев изиска Европейската комисия да обясни дали приемането на разплащания за газови доставки се дължи на това, че другите страни са третирани друго от страна на " Газпром “ или на нарушение на глобите от страна на компании в някои страни-членки.

Руската компания прекъсна доставките за България, Полша и Финландия, които отхвърлиха да заплащат за синьото гориво в рубли, само че продължи да обслужва клиентите си в други европейски страни, които си отвориха сметки в рубли в " Газпромбанк ".

Българският вицепремиер взе участие в Съвет " Икономически и финансови въпроси " в Брюксел. Всички държави-членки се съгласиха, че признатите досега наказания против Русия би трябвало да се ползват по еднакъв метод.



Вицепремиерът изрази запаси във връзка с препоръчаното систематизиране на финансовия запас по страни членки в проекта на Комисията REPowerEU,. Според него то би трябвало да отразява степента на взаимозависимост от доставките на енергийни първични материали от Русия, а не да се основава на резултата от COVID-19.

Василев прикани за действителна битка с инфлацията на европейско равнище, с фокус върху енергоизточници и храни, както и дейни дейности от страна Европейската централна банка.

Той също по този начин поддържа предлагането на Комисията за отсрочване с още една година на общата уговорка за деро
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР