Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев призна на мракобесния закон,

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев призна на мракобесния закон,
Коментари Харесай

Асен Василев призна за фашисткия закон, лично дал технически бележки как да се случва процесът

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев призна на мракобесния закон, който политици от всички цветове и адвокати дефинираха като фашистки, даже показа, че персонално е дал " механически бележки по какъв начин да се случва процесът ".

Става въпрос за законопроекта, направен във Финансовото министерство, за който първи Епицентър. бг писа и разгласява целия му текст. Според него властта ще брани финансовата и икономическа система с ексклузивен орган, който ще прави наказателни описи без съд и присъда, ще замразява пари и имущества по донос.

Министърът на финансите ще е отпред на специфичния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните описи.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че правят една от тези действия, след инспекция, ще се включват от държавното управление в специфичен Национален лист.

Освен това в проектозакона се планува да има Национален лист на обвързваните лица, където попадат тези, които са съдействали или са обезпечили материална помощ на лицата от Националния лист.

" Има работна група, която включва представители на правосъдното министерство, министерство на финансите, Министерство на външните работи, ДАНС и редица институции. Когато излезе първият лист " Магнитски " имахме дупка в законодателството и нямаше по какъв начин да защитим съответно държавните компании и институции. Поехме ангажимент тази празнина да бъде запълнена.

Това разяснява след съвещанието на Министерски съвет вицепремиерът Асен Василев във връзка тиражирания в общественото пространство законопроект, станал прочут като българския вид на закона " Магнитски ".

В работната група по съставянето му вземат участие: представители на Министерство на правораздаването, Министерство на финансите, Министерство на външните работи, Българска народна банка, Национална агенция за приходите.

Когато някой е глобен и това слага проблем пред финансовата система и стопанската система от болест от спомагателните наказания, този проблем би трябвало да бъде овладян, добави Василев. По думите му правосъдното министерство е предоставило два или три работни разновидността за законопроекта, а той е дал " механически бележки по какъв начин да се случва процесът ".

Тепърва следва публично разискване на окончателния законопроект, след което той ще мине през Министерски съвет и едвам тогава ще влезе в Народното събрание, напомни Василев процедурата.

Мракобесният комунистически закон взриви през днешния ден ръководещата коалиция. Нито една партия отвън „ Продължаваме промяната” няма да поддържа наказателната акция на Василев, стана ясно от изключителни брифинги на Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ. Пълзящ фашизъм, разгласи Движение за права и свободи. Политическа патология, постави диагнозата ГЕРБ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР