Вицепремиерът Христо Алексиев се оплака, че строителството на газовата връзка

...
Вицепремиерът Христо Алексиев се оплака, че строителството на газовата връзка
Коментари Харесай

Газ не открихме в интерконектора: Вицепремиер се оплака от недовършено строителство на гръцката връзка

Вицепремиерът Христо Алексиев се оплака, че строителството на газовата връзка още не е довършено без значение от уверенията на предходното държавно управление, че обектът към този момент е подготвен за Акт 15 и Акт 16 до края на месеца.

Алексиев продължава да няма изясненост за периодите, в които градежът ще е подготвен - стана ясно, че остава незавършена една от постройките, в които ще се ръководи интерконекторът.

" Ние през днешния ден газ не открихме в интерконектора, открихме неприключили строителни работи. Правим всичко допустимо това да бъде реалност ", сподели той, като съобщи, че чака през днешния ден изпълнителят на обекта да му даде график с точни периоди.

Служебният министър на районното развиване Иван Шишков разгласи, че всеки ден ще се вършат инспекции по строителството всеки ден, а надзорникът " безусловно ще получи офис " в ДНСК.

" Докато строителят си довършва незавършените строителни действия, желаеме сътрудниците от строителния контрол и ДНСК да ревизират всички документи по довършените действия, с цел да няма закъснение след това. Когато градежът бъде подготвен, да имаме на идващия ден приемателна комисия и въвеждане в употреба ", сподели Шишков.

Той разказа положението на градежа като " една първокласна постройка с мебели, в която обаче няма ток и няма прекрасен достъп до нея ".

Шишков също отхвърли да разяснява крайни периоди за стартирането на интерконектора.

Алексиев анонсира, че в четвъртък щабът ще разгласи нови ограничения за стабилизиране на финансовото положение на " Булгаргаз ", които съгласно него нямат опция да се разплататят с който и да било снабдител все още.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР