Вицепремиерът Атанас Пеканов и вътрешният министър Иван Демерджиев дават последни

...
Вицепремиерът Атанас Пеканов и вътрешният министър Иван Демерджиев дават последни
Коментари Харесай

Гърми скандал! Кабинетът на Киро заложил бомба за 124 млн. по сметката на Рашковото МВР в Плана

Вицепремиерът Атанас Пеканов и вътрешният министър Иван Демерджиев дават последни вести по кое време България ще си получи парите по Плана за възобновяване. Сега изникнал проблем с един от плановете на Министерство на вътрешните работи, включен неизвестно по какъв начин от постоянния кабинет на Кирил Петков.

Стана ясно от думите му, че е зародил проблем с една от точките, засягаща Министерство на вътрешните работи. Било взето решение планът да се върне във вътрешното министерство, а оттова в къси периоди, да разгласят нов конкурс.

„В момента ние не сме изправени пред две решение, а сме изправени пред догадка, в която имаме неработещо решение, взето от постоянния кабинет“, съобщи Демерджиев.

Пеканов съобщи, че тази точка в началото е била изключена от Плана, само че по незнайни аргументи, е върната в него от постоянния кабинет по времето на Бойко Рашков.

Вярвам, че сме намерили решение, с цел да не застрашим нито първото, нито което и да е заплащане по Плана, приключи Иван Демерджиев.

„Това е телекомуникационна система. Проблемът е, че нейните характерности и функционалността й е много противоречива. Защо и по какъв начин е възобновена измежду тези планове, аз не знам“, призна той. И добави, че периодите по процедурите, са били извънредно къси.

„Поръчката е на стойност 124 млн., забележителна е като стойност и е един от сериозните планове на Министерство на вътрешните работи в границите на Плана“, изясни Демерджиев.

Според нас това е една сравинтелно остаряла технология, която е можело да не се включва в Плана, съобщи Иван Демерджиев.

„Върви по проект, имаме написан проект, влезнали сме в връзка с ЦИК, изяснили сме някои проблеми и тази седмица ще затворим някои от най-важните теми“, уточни Демерджиев и до каква степен е стигнала подготовката на изборите на 2 октомври, преадва ПИК.

Стана ясно, че е основана и група по киберсигурност, която да усили отбраната по време на изборите.

Говорителят на кабинета Антон Кутев съобщи, че в 12:30 часа, ще бъде дадена повече информация и за казуса с безводието в Своге и бедственото състояние, оповестено в общината, откакто река Искрецка, ненадейно пресъхна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР