Вицепремиерът Асен Василев ще бъде упълномощен да подпише финансовото споразумение

...
Вицепремиерът Асен Василев ще бъде упълномощен да подпише финансовото споразумение
Коментари Харесай

Асен Василев ще преговаря и подпише с ЕК за първите милиарди от Плана за възстановяване

Вицепремиерът Асен Василев ще бъде акредитиран да подпише финансовото съглашение за осъществяване на механизма за възобновяване и резистентност с Европейската комисия. Това стана ясно от думи на премиера в оставка Кирил Петков при започване на днешното държавно съвещание.

“Това дава действителен старт на опцията България да изиска първите траншове от 13-те милиарда по Плана за възобновяване и развиване от Европа”, уточни Петков, добавяйки, че следва да се дефинират държавните органи и структури, които ще бъдат директно ангажирани със структурирането на механизма.

“Затова е значимо да имаме работещо държавно управление и парламент. Тези 13 милиарда са единствено част от залога в България да има политическа стабилност”, сподели той.

“Правителството продължава да работи целеустремено, тъй че българската стопанска система да получава средствата, които заслужава и промените, които сме обещали”, изясни Петков.

Тепърва обаче следва да стане ясна стабилността на обединението в оставка. Рано в сряда водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер в кабинета Корнелия Нинова заяви, че привиква взаимно съвещание на Изпълнителното бюро на левицата, “за да решим по какъв начин ще продължим”. Социалистите показаха противоречие с решението на държавното управление да изгони рекордните 70 съветски дипломати.

“БСП изрично не е съгласна с това решение, който и където и да го е взел”, написа Нинова в обществените мрежи през вчерашния ден, уточнявайки, че с нейната партия диалози за сходен “безпрецедентен за българската дипломация акт” не са водени.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР