Вицът, с който кандидат-министъра на туризма от проекто-кабинета на ГЕРБ

...
Вицът, с който кандидат-министъра на туризма от проекто-кабинета на ГЕРБ
Коментари Харесай

Дреме ми на менискуса!

Вицът, с който кандидат-министъра на туризма от проекто-кабинета на ГЕРБ Любен Дилов, разтуши преди малко прекаралия интервенция на менискус министър председател в оставка Бойко Борисов, в действителност е добър: " Двама от най-важните хора в страната куцат – Борисов и Трифонов! "

Работата на новоизбраните народни представители обаче постанова лека промяна в шегата - в действителност Народното събрание куца, дори напряко си тепка на място, до момента в който водачът на ГЕРБ - въпреки и с патерица - крачи в плануваната от него посока.

Леви - десни, крачка напред - крачка обратно. Това е усещането от първите съвещания на 45-ото Народното събрание. Вдъхващото вяра начало за практичност и успеваемост като че ли ерозира в залата, под мотото " Съединението прави силата ". Уж всички парламентарни групи се сплотиха за смяна и унищожаване на модела на ръководство на ГЕРБ, само че зациклиха към въпрос, над какъвто са размишлявали сътрудниците им през 60-те години на предишния век. За тях е било изключително значимо да дадат бонуси на тези, които са взели участие в съпротивителното придвижване до 1945 година и за тази цел са основали институцията " Активни борци срещу фашизма и капитализма " (АБПФК).

Понеже носителите на това звание към този момент се броят на пръсти, тъй като животът е болест, завършваща със гибел, без значение дали си АБПФК или не, ще напомним, че терминът значи " деен герой срещу фашизма и капитализма ". Целта на самодейността е дейните и наследниците им да употребяват някои публични привилегии.

Днес следим нещо сходно в 45-ото Народно заседание. Вместо да основават и одобряват закони, които ще доведат до действителна смяна, новите парламентарни играчи се лъзнаха по нанадолнището, спорейки кой е по-по-най-протестър. Въпросът за легитимирането на протестиращите и кой от сегашните партии в Народното събрание имат правото да ги съставляват обаче намирисва на неузрял соц.

И до момента в който представителите на несистемните партии се бият в гърдите кой е протестирал на жълтите павета, систематичните играчи тихичко си редят пасианса. Най-вече Движение за права и свободи. Движението, против чиято политика и подмолно присъединяване в предходното ръководство на ГЕРБ стачкуваха хората - както на жълтите павета, по този начин и на откраднатия от Доган плаж " Росенец " - още веднъж ще забърше междинен пръст, с цел да даде подтик на смяната. С една дума - придвижването ще опитва остарялата си тактичност - да образува политиката на ръководството откъм гърба и на сянка. И с планувани
бонуси, тъй като обръчите от компании към този момент са пресметнали постъпленията от евросредствата по проекта за възобновяване.

Премиерът в оставка също си реди пасианса, до момента в който гледа по пантофи пренията в парламентарната зала. С цената на един менискус той сподели, че не му пука от настояването на несистемните играчи да рапортува проекта за възобновяване в Народното събрание. И до момента в който те се дърлят за правото да са дейни борци срещу герберизма, им гледа сеира.

Времето продължава да работи в интерес на Борисов, макар че е в оставка.

Предложеният от него проектокабинет, е с качествата на вокално-инструментална група, почтена за римейк на " Оркестър без име " и припяваща " Оставаме, оставаме, оставаме... " е едно от доказателствата за това...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР