Витаминните добавки стават все по-популярни сред хората, които търсят бързи

...
Витаминните добавки стават все по-популярни сред хората, които търсят бързи
Коментари Харесай

Витамини за здраво сърце

Витаминните добавки стават все по-популярни измежду хората, които търсят бързи дози от тези нужни хранителни субстанции. Много одобряват витаминни добавки и с цел да понижат риска от сърдечни болести.

Проучванията демонстрират, че намаляването на този риск може да се реализира и посредством образован и здравословен избор на храни. Данните, на които се базира AgroWeb.org, предлагат някои елементарни стъпки за възстановяване на хранителния режим.

Здравето на сърцето се усъвършенства посредством постоянната консумация на риба, богата на омега-3 мастни киселини и витамин D, като риба звук или сьомга. Важно е също да се употребяват всеки ден ядки като орехи или бадеми. Не забравяйте да добавите в менюто си червени, оранжеви и жълти зеленчуци като моркови и чушки- те са богати на потребни витамини и фибри. Витамин B, фибри и други минерали можете да си набавите с помощта на потреблението на мрачен фасул. Препоръчват се също пресни и леко сварени броколи за повече витамини С и Е. Пиенето на чаша алено вино понякога и яденето на черен шоколад с минимум 70% какао също се предлагат от експертите. 

5 порции плодове и зеленчуци

Яденето на пет порции плодове и зеленчуци дневно е от значително значение за здравето на сърцето. Можете да ядете една порция плодове и зеленчуци заран и по-късно още няколко по време на хранене. Изборът им зависи напълно от вас.

10 минути физическа интензивност

Според специалистите човек би трябвало да има минимум 10 минути интензивна физическа интензивност дневно. Проучванията демонстрират, че физическата интензивност от 60 до 90 минути седмично понижава риска от сърдечни болести с 50%.

8 часа сън

Качеството на съня е доста значимо за сърцето. Въпреки че потребностите на хората от сън са разнообразни, стремете се към 8 часа здрав, спокоен сън. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР