Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, неотдавна разгледа опасенията за централизация

...
Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, неотдавна разгледа опасенията за централизация
Коментари Харесай

Виталик Бутерин коментира бъдещето на Етериум и децентрализацията

Виталик Бутерин, съосновател на Етериум, наскоро прегледа опасенията за концентрация в екосистемата на най-големият алткойн.

Той акцентира нуждата от промени, които да предизвикват децентрализацията, като се концентрира по-специално върху протоколи като ERC-4337, ZK-EVM, частни мемпулове, прекомпилиране на кода и ликвидния стейкинг.

Докато Бутерин се застъпи за консолидираното на някои протоколи непосредствено в кода на Етериум ( ETH ), към други той подходи внимателно, отчитайки сложността на всеки от тях.

Един от значимите обсъждани въпроси беше концентрацията на власт измежду доставчиците на ликвиден стейкинг в Етериум. Lido, притежаваща над 32% от заложените Етериум токени, се откроява като изтъкнат състезател, дружно с Rocket Pool. Въпреки ограниченията за сигурност, Бутерин допусна нуждата от по-голяма резистентност на тези снабдители.

За да насърчи децентрализацията, той предложи новаторски решения. Вместо да разчита само на морално увещание за диверсифициране на доставчиците на стейкинг, той предложи корекции в протокола. Те биха могли да включват рационализиране на метода на Rocket Pool и даване на разширени права за ръководство на случайно определен комитет от дребни стейкове. Такива ограничения биха могли да допринесат за по-децентрализирана и устойчива екосистема на Етериум.

Тъй като Етериум напредва, разсъжденията на Бутерин дават скъпи насоки. Продължаващите полемики по отношение на структурата на стейкингът и интеграцията на протоколите на Етериум безспорно ще дефинират неговото бъдеще в децентрализирания пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg