Висшият полицай Ангел Папалезов остава на свобода с най-леката мярка

...
Висшият полицай Ангел Папалезов остава на свобода с най-леката мярка
Коментари Харесай

Ангел Папалезов остава на свобода с най-леката мярка подписка

Висшият служител на реда Ангел Папалезов остава на независимост с най-леката мярка за неотклонение " подписка ". На него му е предявено обвиняване като част от проведена незаконна група за трафик на културно-исторически полезности и пране на пари.

Според прокуратурата началник на групата е укриващият се в Дубай хазартен предприемач Васил Божков. От държавното обвиняване отхвърлиха да са нахлували в постройката на Националната полиция.

Ангел Папалезов не е бил арестуван по време на дейностите на прокуратурата през предходната седмица, когато прокурори и проверяващи влязоха в кабинета на началника на отдел " Противодействие на закононарушенията с културно-исторически полезности " в Главна дирекция " Национална полиция ".

Българска национална телевизия: Кое наложи да нахлуете в ГДНП по с лучая Папалезов?

- Този глагол " нахлуя " персонално мен доста ме тормози и въобще не бих го употребила в обстановката и в подтекста на вашия въпрос, отвърна Валентина Маджарова, и.ф. началник на Специализираната прокуратура.

Вероятно имате поради дейности по следствието, осъществени от Специализирана прокуратура и ориентирани към върховен полицейски чиновник. Извърши се едно процесуално-следствено деяние, в един кабинет. Да кабинетът се намира в ГДНП, защото лицето работи там, посочи Маджарова.

Според прокурор Маджарова първо е повдигнато обвиняване на Ангел Папалезов и по-късно е почнал обискът в кабинета му. От прокуратурата оповестиха, че там били открити монети с белези на кутурно-исторически полезности, които не били разказано като конфискувани доказателства по следствия.

Част от монетите били професионално увити и пакетирани с прикрепени към тях разпечатки, отразяващи търгове на един от най-големите аукциони в Германия. Само за една от монетите била посочена цена 3400 евро. На Папалезов през днешния ден е предявено обвиняване.

" Участие в ОПГ с користна цел. Пряката цел на групата е трафик и държане на движими културни полезности. Също по този начин и осъществяване на пране на пари. Много държа да отбележа, че ръководителят на тази група, съгласно предявеното обвиняване и съгласно е господин Васил Божков ", означи Валентина Маджарова.

Ангел Папалезов е с най-леката мярка за неотклонение - " подписка ". От прокуратурата припомниха, че са арестувани и други настоящи висши служители на реда, като някогашните шефове на отдел " Наркотици " в ГБОП, които бяха оставени в ареста и към този момент са предадени на съд.

" По света и у нас " потърси Ангел Папалезов за коментар. Той беше склонен да приказва. Поискахме позволение от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи да го запишем, само че такова от управлението на министерството към момента няма.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР