Висшият партиен орган на ГЕРБ - националното съвещание, ще се

...
Висшият партиен орган на ГЕРБ - националното съвещание, ще се
Коментари Харесай

1100 делегати преизбират Бойко Борисов за лидер на ГЕРБ

Висшият партиен орган на ГЕРБ - националното заседание, ще се организира през днешния ден от 12 ч. в зала 3 на Интер Експо Център в София. Във форума ще вземат участие близо 1100 делегати, определени на регионалните конференции, депутатите и евродепутатите на партията, общински съветници, кметове и ръководители на общински препоръки от ГЕРБ.

Националното заседание на ГЕРБ се събира през днешния ден, с цел да преизбере водача Бойко Борисов за нов четиригодишен мандат. Въпреки че по правилник делегатите на събранието могат да вършат номинации и в деня на избора, други кандидатури за председателското място няма и не се чака да има. Според депутати от ГЕРБ не се чакат основни промени и в управителните органи на партията, а в случай че има такива, те ще са по-скоро минимални.

Те ще преизберат Бойко Борисов за водач на групировката, защото четиригодишният му мандат е изминал на 26 ноември предходната година.

ВИП посетител на съвещанието ще бъде ръководителят на Парламентарната група на Европейската национална партия Манфред Вебер, съобщи Даниел Митов. Ще има представители и на генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес и на хърватския министър председател Андрей Пленкович.

От България са поканени съдружният сътрудник Съюз на демократичните сили и други по-малки обединения.

Досегашните двама зам. ръководители Даниел Митов и Томислав Дончев резервират постовете си.

Официално Бойко Борисов е ръководител на ГЕРБ от 10 януари 2010 година, От основаването на партията на 3 декември 2006 година, когато бе кмет на София и законът забраняваше на градоначалници да имат свои партии, ГЕРБ официално се ръководеше от Цветан Цветанов, а Борисов бе неофициален водач.

В Изпълнителната и контролната комисии също предстоят смени, само че съгласно източници от партията в Народното събрание те ще бъдат единични, написа Дневник. Прогнозите са, че Фандъкова и Николов няма да бъдат заменени, като партийци споделят, че се целят минимални промени, с цел да може до момента в който е ГЕРБ в съпротива структурите да се активизират за възможни предварителни избори. От ГЕРБ се надяват, че ръководещата коалиция няма да издържи на другите рецесии и ще се разпадне, а тогава партията на Борисов още веднъж ще може да се върне в ръководството.

В момента с изключение на Борисов и заместниците му в изпълнителната комисия влизат Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, депутатите Деница Сачева, Костадин Ангелов, Иван Тотев и Илтер Бейзатов, отказалите се от Народното събрание някогашни депутати Даниела Дариткова, Тодор Тодоров и Вежди Рашидов, някогашният ръководител на Народното събрание и изгубила мандат в Кърджали Цвета Караянчева, кметът на Стара Загора Живко Тодоров и кметът на столичния регион " Сердика " и регионален координатор на ГЕРБ - София, Тодор Кръстев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР