Висшият финансов регулатор на ЕС поднови призивите си за забрана

...
Висшият финансов регулатор на ЕС поднови призивите си за забрана
Коментари Харесай

Европейски регулатор призова за забрана на методa за добив на биткойн и етер

Висшият финансов регулатор на Европейски Съюз възобнови апелите си за възбрана на главния вид на рандеман на криптовалути в целия блок, изразявайки опасения по отношение на каузи на възобновимата сила, който се употребява за копаенето на криптовалути, съобщи в. „ Файненшъл таймс “.

В изявление за изданието заместник-председателят на Европейски орган за скъпи бумаги и пазари (ESMA) Ерик Тедиен съобщи, че добивът на биткойн се e пpeвъpнaл в „ нaциoнaлeн пpoблeм “ в poднaтa мy Швeция и предизвести, че криптовалутите слагат под риск постигането на климатичните цели от Парижкото съглашение.

Според него европейските регулатори би трябвало да обмислят възбрана на метода на рандеман на криптовалути, прочут като „ рrооf оf wоrk “ и да насочат промишлеността към по-малко енергийно интензивния модел „ рrооf оf ѕtаkе “.

Най-просто казано, при процеса на рандеман на криптовалути „ миньори “ с мощни компютри с конкурират между тях в конкуренция за решение на математически пъзели. При решаването на дилемите миньори получават за премия криптовалута. Процесът гълтам огромни количества електричество.

Биткойнът и етерът – двете най-популярни криптовалути в света, разчитат на модела „ рrооf оf wоrk “, при които всички участници в блокчейн би трябвало да валидират транзакциите, нужни за генерирането на цифрови монети. Моделът на „ рrооf оf ѕtаkе “ обаче изисква валидация на транзакциите от по-малко участници и надлежно има по-ниско ползване на eлeĸтpoeнepгия.

Добивът на криптовалути се трансформира в извънредно рентабилен и конкурентен бизнес, като количеството изчислителна мощ, отдадена на процеса, е на рекордни равнища, показват Blockchain.com. Китай забрани процеса през май, само че активността се разпръсна по целия свят и в този момент съществуват няколко обществено търгувани компании, фокусирани върху практиката.

„ Трябва да проведем полемика за пренасочване на промишлеността към по-ефективна технология “, сподели Тедиен, добавяйки, че самият той не се застъпва за цялостна възбрана на добива на криптовалути.

„ Финансовата промишленост и голям брой огромни институции към този момент са дейни на пазарите на криптовалути и имат (екологични, обществени и управленски) отговорности “, добави той.

Коментарите му пристигнаха, откакто шведските управляващи повдигнаха концепцията за възбрана на практиката през ноември предходната година, като означиха възходящото количество възобновима сила, отделена за добива на криптовалути, като в същото време обявиха, че „ обществената изгода от крипто активите е под въпрос “.

„ Биткойн в този момент е народен проблем за Швеция заради количеството възобновима сила, отделена за неговото копаене “, съобщи Тедиен.

Без интервенция, предизвести той, доста количество възобновима сила ще отиде за основаване на биткойни, вместо за преход при обичайните услуги от енергийните източници, захранвани с въглищи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР