Висшият адвокатски съвет осъди остро изказването на министър-председателя в оставка

...
Висшият адвокатски съвет осъди остро изказването на министър-председателя в оставка
Коментари Харесай

Висшият адвокатски съвет осъжда изказване на Бойко Борисов

Висшият адвокатски съвет осъди остро изявлението на министър-председателя в оставка Бойко Борисов, в което при оповестяване на връщането на мандата за сформиране на държавно управление, той декларира, че " мутрите си вкараха юристи в Народното събрание ".

Според юристите сходни изявления са безусловно неприемливи и неприемливи в една европейска и правова страна, в която висшите държавни служители следва да зачитат върховенството на правото, правовия ред и правата на индивида.

Подобно отношение освен към адвокатурата, а и към Народното събрание и неговите представители, демонстрира пренебрежение към правилата на Конституцията и закона, безапелационни са те.

" Наличието на повече юристи в Народното събрание и като цяло на повече народни представители адвокати, е причина за по-добро и по-качествено законодателство, с по-малко промени, одобрявани без публично разискване и без надлежна оценка за влияние, постоянно през преходни и заключителни разпореждания ", пишат още от Висшия адвокатски съвет.

И припомнят, че отъждествяването на юриста с неговия клиент е безусловно неприемливо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР