Висшият адвокатски съвет излезе с позиция по повод опита за

...
Висшият адвокатски съвет излезе с позиция по повод опита за
Коментари Харесай

Висшият адвокатски съвет излезе с позиция за опита за изнасилване на адвокатка в София

Висшият адвокатски съвет излезе с позиция във връзка опита за обезчестяване на адвокатка в София. 
 Задържаха 35-годишен за опита за обезчестяване на адвокатка в София  Полицията търси мъж, опитал да изнасили адвокатка в адвокатската фирма ѝ в София
За закононарушението беше арестуван 35-годишен мъж, на който прокуратурата повдигна обвинявания по-рано през днешния ден. 

" Висшият адвокатски съвет показва възмущението си от този акт на принуждение. Посегателството върху здравето и живота на всяко човешко създание е неприемливо и провокира справедливия ни човешки яд. Случилото се е жестоко посягане освен против личността, достойнството и достолепието на юриста, само че и против цялата свободна и самостоятелна адвокатура ", се показва в позицията.

Висшият адвокатски съвет приканва " българската страна в лицето на Министерство на вътрешните работи и всички способени органи да подхващат незабавни дейности, с цел да се накаже причинителят на това гнусно действие ".

Адвокатският съвет показва поддръжката си към нападнатата адвокатка и заявява, че " ще отстоява с всички възможни от закона средства правата на юристите и опцията за практикуване на специалността без боязън и ще се бори за фрапантното понижаване на експанзията и похищенията върху здравето и личността на българските жители ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР