Висшите училища попълват последни бройки с късна приемна сесия през

...
Висшите училища попълват последни бройки с късна приемна сесия през
Коментари Харесай

Вузовете в Пловдив с оферта last minute за кандидат-студенти

Висшите учебни заведения попълнят последни бройки с късна приемна сесия през септември и спомагателни изпити. Чакат до последно преди откриването на академичната година, с цел да се кандидатства и с оценка от корекция на матура.

 

Висши учебни заведения в Пловдив дават финален късмет да се стане студент - безусловно в последната минута. Късна приемна сесия при започване на септември предлага разнообразни благоприятни условия - кандидатстване единствено по документи или с планувани към този момент спомагателни дати за изпит в някои висши учебни заведения. В разпределянето на останали незаети места могат да вземат участие даже скъсаните на матурите, които са взели поправката - МОН даде обещание резултатите до 8 септември, а университетите изчакват съвсем до старта на занятията, които потеглят през втората половина на месеца.

Аграрният университет е запълнил с постоянната си приемна акция 75% от местата по държавна поръчка. Все още обаче има

единични незаети във всички специалности.

За разлика от предходни години, когато се пълнеха „ Туризъм “ и „ Растителна отбрана “, в този момент ползата е разпределен по-равномерно, сподели зам.-ректорът по образователната активност доцент Боряна Иванова. Затова има места на всички места, въпреки и обособени бройки.

От висшето учебно заведение регистрират и по-голям интерес към платената форма. Определя се, от една страна, от към този момент приключили, които желаят второ висше. Друга причина е, че тази година „ Аграрно инженерство “ се учи единствено постоянно по държавна поръчка, а работещите избират задочната форма и там за платено образование към този момент има група от 13 записани.

Документи ще се одобряват съвсем до старта на академичната година на 12 септември, с който започва и новата компетентност „ Биоикономика “. По нея Аграрният университет ще образова в партньорство с холандско висше учебно заведение. Идната седмица наш екип отпътува за последно стиковане на стратегиите. Тамошни преподаватели след това ще извеждат под тепето някои от дисциплините на студентите.

В ПУ „ Паисий Хилендарски “ не престават плануваните спомагателни изпити - през вчерашния ден по биология, на 17 септември - по музика. Там единични бройки останаха в 29 специалности. От тях 12 са в листата с предстоящ недостиг на пазара на труда и таксите се заплащат от страната, като образованието е гратис за студента. Все още има благоприятни условия в разнообразни факултети - Физико-технологичния, Химическия, Биологическия, Филологическия, Философско-историческия, Педагогическия. Целият лист на специалностите, останалите бройки, метод на кандидатстване и балообразуване е в уеб страницата на висшето учебно заведение.

В УХТ периодите за присъединяване в спомагателната акция са съобразени с датата за разкриване на академичната година - 19 септември, сподели зам.-ректорът по образователната активност доцент Христо Спасов.

Пристъпва се незабавно към записване

в мечтана компетентност, в случай че претендентът се яви с оригинала на дипломата си. Висшето учебно заведение е запълнило 80% от местата. Все още има единични незаети във всички специалности, с изключение на „ Туризъм “ и „ Компютърни системи и технологии “.

Попълването на последни бройки продължава и във филиала на Техническия университет в Пловдив.

АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ набира документи от 5 до 7 септември за присъединяване в спомагателния банкет, като ще организира и спомагателни онлайн изпити. Възможностите са в 5 специалности. В „ Педагогика на образованието по музика “ приемът е по документи или с онлайн изпит на 12 септември. Все още може да се стане студент и в „ Педагогика на образованието по изобразително изкуство “ - с онлайн изпит в два тура на 8 и 9 септември. Има места с банкет по документи и в хибридната компетентност „ Педагогика на образованието по музика и изобразително изкуство “. На 12 септември са и спомагателните изпити за специалностите „ Маркетинг и връзка в изкуствата “ и „ Дирижиране на национални сформира “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР