Висшите министри в британското правителство са подписали решение за отлагане

...
Висшите министри в британското правителство са подписали решение за отлагане
Коментари Харесай

Би Би Си: Отлагат вдигането на локдауна в Англия с 4 седмици

Висшите министри в английското държавно управление са подписали решение за отсрочване на цялостното повдигане на локдауна в Англия, което бе планувано за 21 юни, заяви Би Би Си. Очаква се министър председателят Борис Джонсън да удостовери отлагането по-късно през днешния ден на конференция.

Правителствени източници са декларирали пред Би Би Си, че досегашните правила ще останат в действие още четири седмици. Това значи, че отварянето на нощните клубове ще изчака и ще остане рекомендацията хората да не престават да работят от домовете си, където това е допустимо.

Решението ще бъде импортирано за гласоподаване в Камарата на общините по-късно този месец, като се чака значително депутати от ръководещата Консервативна партия да се разпалват и да не го одобрят.

Последната четвърта фаза от “пътната карта “ на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна планува унищожаване на всички законови ограничавания за обществените контакти.

Учени обаче приканиха за отсрочване на датата за излизане от локдауна, тъй че да се реализира имунизирането на повече хора и с втора доза поради опасности от индийския вид на ковид.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР