Висшите фигури при лейбъристите накараха партията да се приближи значително

...
Висшите фигури при лейбъристите накараха партията да се приближи значително
Коментари Харесай

Лейбъристите по-близо да подкрепят нов референдум за Brexit

Висшите фигури при лейбъристите накараха партията да се приближи доста до поддръжката за нов референдум за Brexit, предполагайки, че поддръжката към този момент е неизбежна. Това ще се случи в случай че Тереза Мей не изостави своите „ червени линии “, написа вестник The Independent, представен от организация " Фокус ".
Трима от членовете на кабинета в сянка натиснаха Джеръми Корбин, като споделиха, че партията би трябвало да се придържа към обещанието си да „ организира акция за обществено гласоподаване “, в случай че министър председателят е хладнокръвен, а лейбъристите не съумеят да провокират избори.
Кейр Стармър, министърът за Brexit в сянка, сподели, че поддръжката за референдум е единственият „ оставащ вид “, в случай че проекта за отдръпване на лейбъристите бъде отритнат, добавяйки: „ Това е доста значимо обвързване. И това е единственото, което ще запазим “.
Том Уотсън, заместник-председателят на лейбъристите, който приказва на същата конференция, уточни пред един от запитващите, подканвайки за по-бърза поддръжка за референдум: „ Изкушавам се да отида там с вас “.
Призивите пристигнаха, откакто Джеръми Корбин разгневи някои от поддръжниците на референдума, като сподели, че лейбъристите ще обмислят само да поддържат ново гласоподаване, в случай че Обединеното кралство е на ръба на „ бедствието без договорка “.
Говорейки пред The Independent след изявлението си, Кейр Стармър отхвърли да дефинира краен период за трагичната смяна на политиката, защото невероятно е да се плануват събитията в Народното събрание през идващите две седмици.
Но той сподели: „ Аз съм доста наясно, че има единствено 69 дни преди 29 март, затова прозорецът в този момент е много къс “.
Сър Кейр също по този начин даде обещание, че решението няма да бъде взето от затворен кръг, казвайки: „ Много е значимо, първо, да чуем това, което всеки може да каже и второ, да го създадем по един общ метод “.
Той настоя, че той и Корбин са „ обединени “, добавяйки: „ Ние постоянно обсъждаме това. Хората постоянно се пробват да намерят разлики, само че ние стоим дружно зад това предложение по кое време да подкрепим референдум “.
Въпросът ще излезе след понеделник, когато депутатите ще бъдат свободни да внесат поредност от промени в изказването на премиера за „ идващите стъпки “ след разрушителното проваляне на договорката предходната седмица.
Те ще включват различен проект на лейбъристите, митнически съюз, „ мощна “ връзка на единния пазар и отбрана на служащите, екологичните и потребителските стандарти.
По-рано Джон Мейджър прикани Тереза Мeй да даде на министрите си да гласоподават незамисимо по всички благоприятни условия за Brexit, дружно с другите депутати, и да се трансформира в „ медиатор “ за решение на рецесията.
Общините са „ убили” нейната договорка и тя би трябвало да признае, че опитите да се съживи с незначителни „ бърникания” - до момента в който се придържа към строгите „ червени линии” - бяха обречени на неуспех.
Сър Джон добави: „ Ако кабинетът не може да се съгласи и Народното събрание не може да се съгласи, единственият вид е вторият референдум “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР