Висши представители на Европейския съюз и социалните партньори обещаха да

...
Висши представители на Европейския съюз и социалните партньори обещаха да
Коментари Харесай

Евролидерите подписаха декларация за създаване на нови работни места

Висши представители на Европейския съюз и обществените сътрудници дадоха обещание да основат нови работни места и да понижат бедността в Европейския съюз в декларация, подписана след Социалната среща на върха през вчерашния ден в Порто, която е кулминационна точка на Португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Това е исторически миг, съобщи министър председателят на Португалия Антониу Коща, чиято страна е хазаин и уредник на форума. 

Коща, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли и представители на работодателите, профсъюзите и гражданското общество подписаха Дексларация от Порто за общественото измерение на ЕИ (Социален ангажимент от Порто - Porto Social Commitment), предава Българска телеграфна агенция. 

Предвид повишаването на безработицата и неравенствата в резултат на пандемията е значимо ресурсите да се впрегнат там, където са най-необходими, с цел да укрепим нашите стопански системи и да фокусираме нашите старания и политики върху равните благоприятни условия, достъп до качествени услуги, качествено основаване на работни места, предприемачество, подготовка и преквалификация и понижаване на бедността и изключването, гласи текстът, който обаче на съдържа наложителни задължения, отбелязва ДПА. 

Сасоли акцентира, че би трябвало да последват осезаеми, съответни дейности. " Това е жизненоважно за нас, в случай че желаеме да помогнем на нашите жители да се измъкнат от тази обстановка, другояче компликациите единствено ще нарастват спираловидно ", съобщи той. 

Наличието на декларацията към този момент е достижение, акцентира обаче неизвестен посланик от ЕАС. Предишната Социална среща на върха бе в Гьотеборг през 2017 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР