Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира уебинар със ...

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира уебинар със

ВУЗФ организира уебинар със световноизвестния икономист Бранко Миланович

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) провежда уебинар със специфичен посетител преподавател-световноизвестния икономист проф. Бранко Миланович, на 25 октомври от 18.00 часа в платформата Гугъл Meet.

Темата на виртуалната обществена лекция е “Бъдещето на капитализма и неравенството”.

Събитието се провежда по покана на ректора на ВУЗФ доцент д-р Григорий Вазов и е част от специфичните обстоятелства, с които водещият бизнес университет ВУЗФ означава своята 20-та годишнина.

Проф. Миланович ще даде отговори на съществени казуси, измежду които за какво в международен мащаб се наложи единствено капиталистическият стопански модел, какво е бъдещето на капитализма и присъщите му неравенства, ще има ли край капиталистическият модел, какви са разликите в типологията на капиталистическите стопански системи и по какъв начин демокрациите се изправят против неравенствата. Гостът ще направи разбор и на диспропорциите и неравенствата като артикули на капитализма.

Бранко Миланович е един от най-прочутите и най-цитираните икономисти в света през ХХI век. Изследванията му са насочени най-към този момент към разбор на капиталистическия вид пазарна стопанска система, разпределението и преразпределението на приходите и динамиката на общественото неравноправие.

Понастоящем е гостуващ президентски професор в Graduate Center of the City University of New York и старши откривател в Luxembourg Income Study (LIS). Също по този начин преподава в London School of Economics и Institute for International Studies в Барселона. През 2019 година е назначен за уважаем ръководител на Maddison Chair в University of Groningen.Неговата книга „ Само капитализъм. Бъдещето на системата, която ръководи света “ (2019) е включена от Foreign Affairs в списъка на най-положителните книги за 2020 година Книгата е преведена на български език от д-р Димитър Събев, хоноруван учител във ВУЗФ и е издадена в края на 2020 година През юли 2020 година списание Prospect го слага измежду първите 50 мислители на 2020 година

Модератори на уебинара ще бъдат доцент д-р Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски планове и продължаващо образование и д-р Димитър Събев, ВУЗФ.

След края на лекцията участниците в уебинара ще имат опция да зададат своите казуси на проф. Миланович.

Работен език на обстоятелството е британски.

Всеки искащ да взема участие в уебинара може да се регистрира до 24 октомври на е-mail [email protected] След направена регистрация участниците ще получат линк за досег до обстоятелството.

Уебинарът ще се излъчва на живо във и на ВУЗФ.

Източник: investor.bg