Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за

...
Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за
Коментари Харесай

ВУЗФ организира научно-приложна конференция Икономика на страха, посветена на 20-та годишнина на висшето училище

Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни проучвания към него VUZF Lab провеждат научно-приложна конференция на тематика " Икономика на страха ", отдадена на 20-та годишнина на висшето учебно заведение, която се отбелязва през 2022 година Събитието ще се организира на 23 юни 2022 година от 10.30 часа във ВУЗФ, гр. София, ул. " Гусла " 1, зала 501.

Конференцията се организира под патронажа на господин Цветан Цветков, ръководител на Сметната палата на Република България, който ще взе участие и в откриването на събитието.

Конференцията ще протече в два панела. Първият от тях ще се концентрира върху стопанската система на страха и политиката на централната банка. Той ще отговори на въпросите на стопанската система на страха, паричната политика и отражението върху фискалната политика, кредитните пазари, търгуването на страха и капиталовите пазари.

В него ще вземат присъединяване Владимир Савов, зам.-председател на Комисията за финансов контрол, Илия Лингорски, основен икономист на Българската банка за развиване, Любомир Дацов, член на Фискалния съвет на Република България, Левон Хампарцумян, ръководител на Българския конгрес на бизнес водачите, представители на държавни институции и регулаторни органи, Българска народна банка, КФН, Сметната палата, специалисти, представители на университетските и научните среди.

Вторият панел ще стартира в 13:30 часа и ще обърне внимание на предпоставките за развиване на стопанската система на страха. Как се дефинира понятието " стопанска система на страха ", какви са нейните измерения, по какъв начин се развиват държавните финанси и интернационалните финанси при боязън в стопанската система, има ли боязън от ESG регулациите и пречи ли това на бизнеса, кои са " търговците на боязън ", какви са резултатите на икономическата рецесия върху висшето обучение.

Основни отчети по тематиките ще изнесат проф. доктор Боян Дуранкев, професор емеритус на ВУЗФ, проф. д.ик.н. Методи Христов, професор емеритус на ВУЗФ, проф. д.ик.н. Виржиния Желязкова, шеф направление " Финанси и финансов мениджмънт ", VUZF Lab, доцент доктор Ирена Николова, Нов български университет, гл. ас. доктор Красимира Найденова, Икономически университет-Варна, доктор Даниела Караангова, ВУЗФ, водещи икономисти и специалисти.

Модератори на конференцията ще бъдат проф. доктор Юлия Добрева, зам.-ректор на ВУЗФ и шеф на направление " Икономика " във VUZF Lab и доцент доктор Радостин Вазов, началник на катедра " Бизнес администрация и маркетинг ", ВУЗФ. Предварителна стратегия на конференцията може да откриете на уеб страницата на ВУЗФ.

Материалите от конференцията ще бъдат издадени в групова електронна монография от издателството на ВУЗФ. Може да се регистрирате за наличие на събитието до 20 юни 2022 година [email protected].

Конференцията ще се излъчва и онлайн във Фейсбук страницата и Youtube канала на ВУЗФ. Тя се провежда като част от специфичните начинания на бизнес университета във връзка 20-ата му годишнина и като продължение на задачата на ВУЗФ да основава ефикасен мост сред бъдещите и актуалните бизнес водачи и сполучливото развиване на стопанската система на страната. Именно на тази идея е отдадена и цялата академична година на ВУЗФ. В рамките на нея бизнес университетът провежда поредност от кръгли маси, уебинари, конференции, тематични професионални полемики с присъединяване на специалисти.

Конференцията " Икономика на страха " се провежда с поддръжката на " Синергон Холдинг " АД, Дънди Прешъс Металс, ЗАД " Армеец " АД, Централна кооперативна банка АД, ПОАД " ЦКБ-Сила " АД и " К Метал " ООД.

Медийни сътрудници на събитието са Investor.bg, Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Българска телеграфна организация, Dnes.bg, Money.bg, Банкеръ, Стандарт, Novinite.bg, Econ.bg, сп. BGlobal, в. Учителско дело.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР