Висшата лига разкри рекордните 103 нови случая на заразени с

...
Висшата лига разкри рекордните 103 нови случая на заразени с
Коментари Харесай

Рекордните 103 нови случая на Covid-19 във Висшата лига

Висшата лига разкри рекордните 103 нови случая на инфектирани с Covid-19 измежду играчи и хора от щабовете на клубовете за интервала 20-26 декември.

Само преди седмица, висшият футболен ешелон на Англия доближи нов връх в отрицателната статистика след началото на тестването през 2020 с 90 позитивни проби. Бройката бе задмината на фона на вилнеещия нов вид на ковид Омикрон. До тук през декември към този момент бяха отсрочени 15 мача от Премиършип, до момента в който трите дивизии под Висшата лига са безусловно опустошени от отлагания.

„ Лигата може да удостовери през днешния ден, че сред 20 декември, понеделник и 26 декември, неделя, са били извършени 15 186 коронавирусни теста на играчи и хора от щабовете на клубовете. От тях, има 103 нови позитивни случая на вируса. Безопасността на всички е приоритет и Висшата лига взима всички превантивни стъпки в отговор на резултата от разновидността Омикрон “, се споделя в известие на Лигата.

Мачът на Ливърпул с Лийдс, гостуването на Уотфорд на Уулвърхемптън и срещата на Бърнли с Евертън бяха анулирани на Боксинг Дей. Домакинството на Арсенал на Уулвс във вторник също отпадна от програмата в неделя след повишение броя на инфектирани в лагера на „ вълците “. Същото се случи и с различен плануван за 28 декември, вторник, конфликт – сред Лийдс и Астън Вила, заради продължаващите проблеми на „ белите “ с вируса и контузени футболисти.
Независимо от проблемите на клубовете поради ковид и травмите, Висшата лига отхвърли да спре шампионата за прочут интервал от време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР