Висшата лига обвини Манчестър Сити в неспазване финансовите правила след

...
Висшата лига обвини Манчестър Сити в неспазване финансовите правила след
Коментари Харесай

Висшата лига обвини Манчестър Сити в нарушаване на финансовите правила

Висшата лига упрекна Манчестър Сити в неспазване финансовите правила след дълготрайно следствие, оповестява BBC. Клубът е предаден на комисия по отношение на хипотетични нарушавания сред сезоните 2009/2010 и 2017/18.

През 2020 година Сити получи двугодишна възбрана за присъединяване в европейските клубни шампионата, анулирана от Спортния трибунал (КАС), откакто УЕФА постанови, че клубът е направил " съществени нарушавания " на разпоредбите за финансов феърплей (FFP) сред 2012 и 2016 година

В изказване на Висшата лига се споделя, че Сити е нарушил разпоредбите, изискващи от кбула да дава " точна финансова информация, която дава вярна и почтена визия за финансовото положение на клуба ".

Тази информация включва приходите на клуба, в това число тези от спонсорство, и оперативните разноски. Други нарушавания са свързани с разпоредбите, изискващи цялостна информация за " възнагражденията на мениджърите ". Те са свързани със сезоните от 2009-10 до 2012-13 година, когато отпред на клуба е Роберто Манчини.

Втората група от хипотетични нарушавания също се отнася до условията към клубовете да включат цялостна информация за възнагражденията на играчите в съответните контракти за сезоните от 2010-11 до 2015-16 в това число.

Има още две обвинявания. Третият раздел се отнася до хипотетични нарушавания на разпоредбите на Висшата лига, изискващи от клубовете да съблюдават наредбите на УЕФА за финансов феърплей, в интервала 2013-2014 година - 2017-18 година

Четвъртата група хипотетични нарушавания е обвързвана с разпоредбите на Висшата лига за доходност и резистентност през сезоните 2015-16 до 2017-18 година в това число.

През предишния сезон Сити завоюва шестата си купа във Висшата лига след поглъщането през 2008 година от " Сити футбол груп ", благосъстоятелност на кралската фамилия на Абу Даби. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР