Висш иракски федерален полицейски служител беше убит при терористична атака

...
Висш иракски федерален полицейски служител беше убит при терористична атака
Коментари Харесай

Джихадисти убиха шеф от иракската полиция

Висш иракски федерален полицейски чиновник беше погубен при терористична офанзива в провинция Салах пъкъл Дин, северно от Багдад, сподели източник на службите за сигурност пред РИА Новости, представена от БГНЕ.
" Командирът на четвъртата бригада на федералната полиция бригаден военачалник Али ал-Лями е погубен, отразявайки нападението на терористичните банди на Ислямска страна в региона на Мутайбидж в провинция Салах ад-Дин ". Други детайлности за случая не се дават.
През септември иракските сили за сигурност към този момент бяха направили антитерористична интервенция в региона, като отстраниха 15 бойци и задържаха деветима. Тунелите и образователната база на бойците също бяха унищожени.
През декември 2017 година иракското управление разгласи цялостно освобождение от терористите на Ислямска страна след три години и половина война с терористична група, която завзе към една трета от територията на Ирак. Разпръснатите терористични групи не престават обаче да вършат опити за бойкот и в освободените региони на страната към момента има набези. Иракските чиновници по сигурността споделят, че множеството дейности на джихадистите се провалят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР