Високоволтов документален филм за Дейвид Бауи зарадва феновете на филмовия

...
Високоволтов документален филм за Дейвид Бауи зарадва феновете на филмовия
Коментари Харесай

Документален филм за Дейвид Бауи наелектризира публиката в Кан

Високоволтов документален филм за Дейвид Бауи зарадва почитателите на филмовия фестивал в Кан.

„ Moonage Daydream” на американския документалист Брет Морген е премеждие през дръзкото творчество на поп иконата, повлияла на рок музиката както малко на брой други. Това не е единственият музикален документален филм на фестивала. В Кан се състоя и премиерата на " Джери Лий Луис: Trouble in Mind ", разказващ по ексцентричен метод за именития рокаджия. Филмът е дело на Итън Коен, едната половина от обичаното дуо кинотворци братя Коен.

И двата документални кино лентата заобикалят говорещите глави на специалистите в интерес на по-вълнуващо прекарване.

" Не ме интересува какво споделят специалистите ", сподели Коен пред Агенция Франс Прес на фестивала, написа БГНЕС.

" Джери Лий е реализатор, тъй че желая да видя осъществяването - а не какво мисли някой специалист за него. "



До гибелта си през 2016 година Бауи е продал над 100 милиона плочи - от първия си шлагер " Space Oddity " до последния си албум " Blackstar ", публикуван единствено няколко дни преди гибелта му. Съществува голямо благосъстояние от клипове, записи, изявленията, трудове, кино осъществявания и творби на изкуството на актьора - общо пет милиона единици, които Морген преглежда, с цел да сътвори хипнотизираща мозайка от звуци и облици.

" Това не е биография ", споделя Морген пред Агенция Франс Прес. " Филмът е умислен да бъде величествен, калейдоскопичен и да ви завладее ".

След като съм видял " съвсем всички съществуващи изображения на Дейвид Бауи, през днешния ден се удивлявам от него повече, в сравнение с когато и да било ", сподели Морген. Той призна, че се е изкушавал да назова кино лентата си просто " Бауи ", само че се отхвърля, „ тъй като няма еднопосочен Бауи ".

Критиците са възхитени, като The Telegraph назовава Moonage Daydream " диво творчество ", а The Guardian в петзвездна критика написа, че това е " изменящо се просветление - срив - полуда... превъзходен празничен монтаж ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР