Високото ниво на холестерол и високото кръвно налягане са изключително

...
Високото ниво на холестерол и високото кръвно налягане са изключително
Коментари Харесай

8 природни начина да се справите с холестерола и високото кръвно

Високото равнище на холестерол и високото кръвно налягане са извънредно рискови. Холестерол е от два типа: LDL (лошия) и HDL (добрия). Колкото е по-високо равнище на LDL, толкоз по-голям е рискът от сърдечно-съдови болести.
Ето 8 естествени метода за надзор на холестерола и високото кръвно налягане:

1. Малки порции
Начинът, по който се храните, е също толкоз значим, колкото и това, което ядете. Британски учени са открили, че хората, които ядат 6-7 дребни порции храна дневно (вместо три огромни такива), са с ниски равнища на холестерол и намален с 10-20% риск от сърдечно.

2. Пълнозърнести артикули
Когато отидете идващия път в магазина, купете пълнозърнести артикули вместо бял самун и тестени произведения. Това доста понижава LDL холестерола. В допълнение, пълнозърнестите артикули доставят тялото с така нужните фибри.

3. Риба и ядки
Храните с високо наличие на омега-3 мастни киселини понижават равнищата на неприятния холестерол (LDL). Сьомгата, скумрията и херингата, както и орехите, бадемите и лененото семе са тъкмо тези артикули.

Кои са останалите 5 естествени метода да се справите с високото кръвно и холестерола четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР