Високото кръвно налягане попада сред най-разпространените здравословни проблеми в здравословен

...
Високото кръвно налягане попада сред най-разпространените здравословни проблеми в здравословен
Коментари Харесай

На какво сме готови, за да смъкнем кръвното налягане?


Високото кръвно налягане попада измежду най-разпространените здравословни проблеми в здравословен мащаб, от което се лекуват милиони хора по света. Методите на лекуване

обаче, както и желанията на хората по какъв начин да се лекуват, варират мощно.

Интересни данни в това отношение бяха изнесени след тазгодишният симпозиум на Американската кардиологична асоциация. На него са разисквани научните данни за качеството на грижите при хора с кардиологични проблеми . Основна цел на учените и медицинските експерти е била да се регистрира по какъв начин хората правят оценка здравословния си проблем и на какво са подготвени, с цел да усъвършенстват лекуването си.

Оказва се, че въпреки проблемите с кръвното налягане да са сериозен здравен въпрос, множеството хора избират да се лекуват със средствата, носещи минимален дискомфорт, без значение дали са най-ефективните вероятни.

Интересното изследване е извършено измежду близо 2000 души, мъже и дами, на междинна възраст 40 години, като множеството от тях са диагностицирани с лека форма на хипертония и

леко нараснало кръвно налягане. На всеки от участниците е препоръчан избор сред 3 метода за интензивно и допълващо лекуване на хипертонията :
Прием на лекарствени средства; Прием на чай от билки против високо кръвно налягане; Повишаване на физическата активност;

На всеки от участниците в изследването е изяснено, че леко нарасналото кръвно налягане при начална форма на хипертония не изисква наложителен банкет на антихипертензивни медикаменти и може да се овладее сполучливо и с смяна в метода на живот. Добре знае се, че постоянната физическа интензивност е приета превантивна мярка против проблемите с кръвното налагане и може да спести потребността от банкет на медикаменти при по-лека хипертония.

И все пак резултатите от проучванеот демонстрират, че хората с леко нараснало кръвно налягане не правят оценка тези обстоятелства и са най-склонни да се лекуват с най-удобния в тази ситуация способ.

Свързани публикации.. Нов стандарт при слагане на диагноза хипертония 1 Как солта покачва кръвното налягане? 1 Все повече млади се интересуват от здравето си 0

Около 80% от допитаните декларират, че биха предпочели приема на отвари и медикаменти против хипертония , вместо да покачат физическата си интензивност. Едва 60% биха предпочели интензивният метод на живот, само че единствено при изискване че им се подсигурява, че резултатът ще е по-добър и дълготраен от този при лекуване с медикаменти.

Според учените изследването потвърждава, че всеки човек с проблематично кръвно налягане прави оценка по друг метод здравословния си проблем, а

ограниченията, на които е подготвен, с цел да го реши, зависят както от тежестта им, по този начин и от дълготрайния резултат. Откроява се обаче наклонността да се избират методите за лекуване, които в най-малка степен ще трансформират метода на живот на засегнатия. Именно това учените показват като най-сериозен проблем в тази ситуация, защото нездравословният метод на живот се явява съществена причина за поява на проблеми с кръвното налягане. Точно измененията в метода на живот са най-важни за елиминиране на тези проблеми.

Като главен минус на изследването се показва това, че в него вземат участие най-вече младежи до 45-годишна възраст. Счита се, че с придвижване на възрастта хората правят оценка по-пълно здравословните си проблеми и са подготвени на по-сериозни „ жертви “, с цел да ги разрешат. Независимо от това, учените акцентират ролята на чисто превантивните средства против развиване на хипертония и за следващ път припомнят значимостта на физическата интензивност като главно измежду тях.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР