Високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана е разкрита,

...
Високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана е разкрита,
Коментари Харесай

Удар на полицията! Разкриха високотехнологична лаборатория за отглеждане и обработка на марихуана в Калугерово /снимки/

Високотехнологична лаборатория за развъждане и обработка на марихуана е разкрита, през вчерашния ден, 19 февруари 2021 година, при полицейска акция на чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик, минала под наблюдението на Окръжна прокуратура-Пазарджик и надзора на Апелативна прокуратура-Пловдив, оповестиха на брифинг Тодор Деянов, апелативен прокурор на Пловдив и старши комисар Ивайло Тишев, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пазарджик. Нарколабораторията се намира в някогашен индустриален завод в промишлената зона на с. Калугерово, обл. Пазарджик.
При полицейската акция на първия етаж на постройката е била открита „ плантация “ с устройства за рандеман на криптовалута, а след това и скришен вход, замаскиран като врата – окачалка, който водел към таванското помещение. Там е била открита извънредно добре оборудвана в софтуерно отношение наркооранжерия за развъждане на канабис и следваща обработка на към този момент готовия артикул. Обособени били пространства за пикиране на разсада, за развъждане на растения в начален стадий и в напреднал стадий на развиване. Всичко било оборудвано със системи за надзор на температурата, влажността на въздуха, осветяване, платформи за сушене, течни торове, саксии и принадлежности за обработка. Общото количество на откритите растения в начален и напреднал стадии на развиване е близо 1200 броя. В една от стаите са открити чували с общо 32 кг суха листна маса от глави и съцветия, които били готови за дистрибуция.
За период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи е арестуван Д.К., на 24 година Установено е, че той е шеф на компанията, която е наемател на пространствата в базата. Според проверяващите построената „ плантация “ за рандеман на криптовалута е служила като заслон за същинската активност, обвързвана с развъждане и обработка на дрога.
По случая в Окръжна прокуратура-Пазарджик е формирано досъдебно произвеждане за държане на наркотични субстанции за разпространяване и произвеждане, както и за засяване и развъждане на растения от рода на конопа. Д.К. ще бъде притеглен като обвинен и арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.
Действията по следствието и сега не престават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР