Високопоставени лидери на Даунинг стрийт са отговорни за организационната култура, ...

Високопоставени лидери на Даунинг стрийт са отговорни за организационната култура,

„Партигейт“: Ръководството носи отговорност за незаконните събирания на Даунинг стрийт

Високопоставени водачи на Даунинг стрийт са виновни за организационната просвета, довела до провеждането на противозаконни партита по време на наложения поради ковид локдаун, се споделя в отчет на висшата държавна служителка Сю Грей, представен от Reuters, предава Българска телеграфна агенция.

 
Докладът на Грей беше поръчан от самия Джонсън след разкрития за провежданите на Даунинг стрийт партита с алкохол в срок, когато обществените събития бяха съвсем напълно неразрешени по силата на строги правила, въведени от държавното управление за ограничение на разпространяването на ковид.
 
„ За доста от тези събития не е трябвало да се позволява да се случат “, съгласно отчета, който показва, че отговорността е на висшето политическо и административно управление.
 
Предварителен вид на отчета на Грей беше оповестен през януари, само че множеството детайлности не бяха огласени до края на воденото настрана полицейско следствие. То завърши предходната седмица с налагането на 126 санкции. Както министър председателят, по този начин и финансовият министър Риши Сунак бяха санкционирани поради парти във връзка 56-ия рожден ден на Джонсън през 2020 година.
 
Опозиционни политици и членове на личната му партия приканиха Джонсън да подаде оставка след разкритието, че той и високопоставени служители са нарушили разпоредбите, забраняващи на хората да се срещат с лица, които не са част от техните семейства и в доста случаи, даже да участват на погребения на близки. „ Мнозина ще бъдат смаяни, че сходно държание се е случвало в подобен мащаб в самото държавно управление “, акцентира Грей. „ Обществото има право да чака най-високите стандарти на държание на такива места и явно, това, което се е случило, не дава отговор на тези стандарти “.
 
Държавната служителка не упрекна персонално Джонсън, само че оповестява детайлности и включва фотоси на над 10 събирания на Даунинг стрийт, на някои от които е участвал и той.
 
Председателят на Камарата на общините съобщи, че министър председателят ще направи по-късно изказване пред Народното събрание.
 

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg