Високопоставена представителка на Съединените щати отправи днес призив към тихоокеанските

...
Високопоставена представителка на Съединените щати отправи днес призив към тихоокеанските
Коментари Харесай

САЩ призоваха тихоокеанските страни да  внимават с авторитарните режими

Високопоставена представителка на Съединените щати насочи през днешния ден апел към тихоокеанските страни да внимават със засилващото се въздействие на някои властнически режими, съобщи Франс прес.

Заместник държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман, която е на посещаване на Соломоновите острови, съобщи, че тихоокеанските страни би трябвало да внимават с водачи, които " си мислят, че принудата, натискът и насилието са принадлежности, които могат да употребяват безнаказано ". Шърман не назова поименно водачите, за които приказва.

Заместник държавният секретар е на Соломоновите острови, с цел да означи 80-ата годишнина от борбата за Гуадалканал, която е първата огромна наземна атака на Съединените щати и техните съдружници против Япония и която се трансформира в повратна точка на Войната в Тихия океан.

Шърман загатна, че сегашната обстановка в света прилича битката на Съюзниците против нацизма и против имперска Япония през 30-те и 40-те години на предишния век и прикани тихоокеанските страни да не се поддават на авторитаризма.

" Спомняме си доколко неправилни и празни бяха тези хрумвания ", посочи високопоставената американска представителка.

" Днес още веднъж водим битка, само че от различен тип ", сподели още тя.

" От нас зависи да решим дали желаеме общества, в които хората свободно показват мнението си " и " дали желаеме държавни управления, които са транспарантни и се регистрират пред народите си ", акцентира Шърман.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР