Високопоставен украински служител изказа предположение, че поредицата от експлозии в

...
Високопоставен украински служител изказа предположение, че поредицата от експлозии в
Коментари Харесай

Украйна предположи, че партизани носят отговорността за взривовете в руската военновъздушна база в Крим

Високопоставен украински чиновник изрече съмнение, че поредицата от детонации в съветска военновъздушна база в Крим може да са дело на партизани и Киев отхвърли да носи отговорност за случая надълбоко в окупираната от Русия територия, съобщи Ройтерс.

Съветникът на президента Володимир Зеленски също по този начин допусна, че съветска непросветеност може да е допустима причина за гърмежите през вчерашния ден. По данни на здравното министерство в анексирания от Русия Крим в резултат на детонациите е умрял един граждански и са ранени осем души. Във видеоклипове, оповестени в обществените медии, се виждат големи кълба пушек. Русия анексира Кримския полуостров през 2014 година и през февруари го употребява като една от стартовите площадки за своята инвазия.

" Разбира се, че не. Какво общо имаме ние с това, " отговори Михайло Подоляк на въпрос от онлайн телевизионния канал " Дожд " дали Киев е виновен за детонациите. " Хората, които живеят под окупация, схващат, че окупацията е към своя край ", добави Подоляк.

Москва съобщи, че детонациите, които съгласно очевидци са най-малко 12, са детонации на складирани муниции, а не резултат от нахлуване.

На този декор президентът Зеленски съобщи, че спорът с Русия няма да завърши, до момента в който не бъде освободен анексираният от Москва черноморски полуостров Крим.

“Присъствието на съветски окупатори в Крим е опасност за цяла Европа и за международната непоклатимост. Черноморският район не може да бъде безвредно място, до момента в който Крим е окупиран. Не може да има постоянен и дълготраен мир за страните, граничещи със Средиземно море, до момента в който Русия има способността да употребява нашия полуостров като своя военна база. Тази съветска война против Украйна и против цяла свободна Европа стартира в Крим и би трябвало да приключи в Крим. С неговото освобождаване”, сподели украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР