Високопоставен представител на здравните власти на китайската столица Пекин беше

...
Високопоставен представител на здравните власти на китайската столица Пекин беше
Коментари Харесай

В Китай уволниха високопоставен представител на здравните власти

Високопоставен представител на здравните управляващи на китайската столица Пекин беше уволнен в миг, когато сянката на евентуален локдаун надвисва над Пекин, съобщи Франс прес, като цитира организация Синхуа.

От няколко месеца в Китай се отбелязва ново нарастване на броя на случаите, което визира няколко района в страната. В Пекин има над 1600 позитивни случая от април насам, което докара до въвеждането на голям брой ограничавания за 22-милионното население на китайската столица. Много от тях са задължени да работят от вкъщи си, част от градския превоз беше спрян и в доста квартали бяха затворени магазините, които не продават артикули от първа нужда. На жилищата, където бъдат маркирани позитивни случаи, се постанова карантина.

На този декор беше уволнен високопоставеният представител на здравните управляващи Ю Люмин. Той е обект на следствие за " тежки нарушавания на дисциплината и закона ", прецизира " Синхуа ".

Подобна дефиниция нормално се употребява за обвинявания в корупция, отбелязва Агенция Франс Прес. Заместник-кметът на Пекин Ван Хун също показа оставката си, заяви формалният вестник на локалните управляващи, без да посочи повода.



В Китай политически водачи постоянно биват уволнявани, в случай че не съумеят да попречат на разпространяването на епидемията. В най-големия китайски град Шанхай от време на време безредният локдаун провокира и въпроси за бъдещето на локалния водач на Китайската комунистическа партия Ли Цян.

Китай е последната огромна стопанска система, която остава изолирана от останалата част от света заради наложените антиковидни ограничавания. Страната живееше съвсем обикновено от 2020 година насам с помощта на тактиката си за " нулев Коронавирус ", включваща преди всичко всеобщи проби, налагане на карантина на инфектираните и въвеждането на локдауни при появяването на първите няколко случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР