Високопоставен член на руското разузнаване и водач на екипа, който

...
Високопоставен член на руското разузнаване и водач на екипа, който
Коментари Харесай

"Белингкат": Походката издава руски разузнавач в паркинга на офиса на Гебрев

Високопоставен член на съветското разузнаване и лидер на екипа, който извърши опита за ликвидиране против Сергей Скрипал и щерка му, е същият, който е сниман от камерите в постройката на оръжейното сдружение " Емко " през 2015 година Това оповестява " Свободна Европа " като се базира на журналиста от проверяващия уебсайт " Белингкат " Христо Грозев.

Преди дни прокуратурата в България популяризира няколко видеа от паркинга, на които се вижда мъжки контур към колата на шефа на " Емко " Емилиян Гебрев. Записите от охранителните камери са направени по същото време, когато Гебрев, синът му и негов помощник бяха отровени. Преди ден прокуратурата разгласи за интернационално търсене руснаци, които упреква за закононарушението. Имената им не се посочват публично.

Видеата вижте тук

" Вярваме, че това е водачът на екипа, който е бил изпратен в България Сергей Федотов, чието същинско име е Денис Сергеев ", съобщи Грозев, представен от " Свободна Европа ".

В началото на декември прокуратурата удостовери разкритията на задгранични медии, измежду тях и на проверяващия уебсайт " Белингкат ", за наличието у нас на чиновници на съветското военно разузнаване по време на отравянето през 2015 година

Според Грозев Сергеев може да бъде разпознат по метода, по който върви. Журналистът оповестява още, че има голям брой видеоматериали от пребиваването на съветския сътрудник в Лондон, които могат да бъдат съпоставени със записите от България, от които е " доста евентуално " да има и такива отвън гаража.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Случаят "Гебрев " (28)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР