Високо напрежение в края на това Народно събрание и на

...
Високо напрежение в края на това Народно събрание и на
Коментари Харесай

Сблъсък за реформата в правосъдието и оръжието за Украйна


Високо напрежение в края на това Народно заседание и на прага на новите изключителни избори. Основните политически съперници си размениха тежки упреци и обвинявания.

В епицентър на задочната битка се оказаха промяната в правораздаването и механизма за надзор върху основния прокурор, както и военната помощ за Украйна.

На този парламент му остава още седмица живот и не е ясно дали депутатите ще съумеят да одобряват дефинитивно текстовете за правосъдната промяна и механизма за надзор на основния прокурор. Днес партиите още веднъж си подхвърляха отговорността за забавянето.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че държавното управление на се е облагодателствало с милиона от българското оръжие за Украйна. Петков съобщи, че това е „ фиктивен скандал “.

ГЕРБ укори Политическа партия и Демократична България за забавянето на окончателното приемане на текстовете за правосъдната промяна. В четвъртък кворумът падна поради отсъствието на 164 депутати.

„ Какъв факт е, че когато ще гласуваме правосъдната промяна Христо Иванов има по-важна работа, вместо в зала за кворума, Господата Кирил и Асен ги няма в зала целия ден. Няма да позволяваме към този момент лъжите и фантасмагориите. Аз къща в Барселона не съм имал, нямал съм и кюлчета. И очаквам с неспокойствие испанците да се произнесат, в случай че не са се произнесли към този момент “, съобщи Бойко Борисов.

„ Не бях в зала тъй като имаше среща, обвързвана с еврозоната, до момента в който ГЕРБ провалиха съвещанието. ГЕРБ бяха тези, които провалиха кворума. По средата на полемиката, присъствайки в залата. Така че на кой му е значима съдената промяна и на кой му е значимо да я спре се видя в този миг “, отговори съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

Според ГЕРБ държавното управление на Кирил Петков се е облагодателствало, до момента в който е изнасяло оръжие за Украйна " посредством медиатори и против комисиони ".

„ Ще ви проверяват остатъка, тъй като едно патронче коства 50 стотинки, в Украйна отивало на 1 евро. И аз имам другари там, не забравяйте. И Порошенко и доста “, сподели Бойко Борисов.

„ Трябва да спрем да му обръщаме внимание на борисовките. Те отвличат вниманието от значимите неща. Те отвличат вниманието, това са цялостни нелепости “, отговори му съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Бившите сътрудници в държавното управление на Петков от „ Демократична България “ разкриха, че персонално украинският президент е благодарил за това, че властта в София не пречи на комерсиалните връзки на Киев с българската военна промишленост.

„ Тогава вие сте лъгали или Корнелия Нинова. Що се крихте? Що се гушихте “, съобщи водачът на ГЕРБ.

През обществените мрежи Корнелия Нинова повтори, че България не е изнесла нито един патрон за Украйна.

„ В последните седмици ГЕРБ, „ Демократична България “ и Продължаваме промяната “ се състезават кой ще се постави повече на външните си настойници. Борисов се похвали, че с помощта на него Народно събрание е решило да предоставяме оръжие за Украйна, а Политическа партия и Демократична България не го създали, тъй като Българска социалистическа партия ги серпантина в държавното управление. Е, към този момент прекалихте. Няма по какъв начин да ви го позволим “, съобщи в позиция Нинова.

Тя прикани да се търси отговорност от всички, в случай че службите и ведомства ни кажат, че автограф за директна пратка за Украйна, в това число посредством медиатори, няма.

Вчера президентът прикани политиците за консолидирана позиция за Северна Македония, с цел да се позволи разногласието един път вечно. Бойко Борисов през днешния ден сподели, че се вършат опити България още веднъж да наложи несъгласие за еврочленството на Северна Македония, а страната да се върне под съветско въздействие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР