Високите температури водят до най-нормалната реакция на нашето тяло -

...
Високите температури водят до най-нормалната реакция на нашето тяло -
Коментари Харесай

На война с прекомерното изпотяване

Високите температури водят до най-нормалната реакция на нашето тяло - потене за изстудяване. Но, колкото и да е жизненоважен, този развой може да ни сътвори редица неудобства.

Първо е значимо да се подчертае, че несъразмерното потене (наричано по медицински хиперхидроза) може да е признак за погрешно действие на щитовидната жлеза или друго заболяване. Затова, в случай че долните препоръки за справяне с него не дадат резултат, би трябвало да се консултираме с доктор.

Кафето

Колкото и да ни е неприятно да го кажем, би трябвало да редуцираме кофеиновите питиета, в случай че желаеме да сe потим малко. Кафето работи непосредствено на нервната система и привежда тялото ни в цялостна бойна подготвеност. А това води до повече нежелана пот.

През топлите месеци можем да сменяем по принцип незаменимото кафе с безкофеинова версия или пък зелен чай, който не работи и дехидратиращо.

Хидратацията

Да одобряваме задоволително вода е от значително значение за организма през топлите месеци. Освен възприятието на изнемощялост, можем да редуцираме и потенето посредством набирането на нужното количество течности.

Цитрусите

За сметка на кафето, можем да наблегнем на фрешове от лимон, портокал и грейпфрут. Лимоните имат антибактериално деяние и като се изключи че редуцират потенето, понижават и неприятните миризми, които тялото ни излъчва.

Пикантното

Лютивите храни също са една от предпоставките за по-обилно потене. Със сигурност сме усетили по какъв начин ни става топло, откакто хапнем ядене, гарнирано с чили сос да вземем за пример. Именно повишението на телесната температура би трябвало да заобикаляме.

Храните

Ако лютото ни кара да се потим повече, то има едни други храни, които редуцират този развой. Това са плодовете и зеленчуците с високо наличие на вода, храните, цялостни с калций, зехтина, овесените ядки и бадемите.

Дрехите

Това с какво сме облечени има не по-малко значение за телесната температура и степента на потене. Добре е да залагаме на по-широки облекла, които да не ни запарват, с цел да може кожата ни да диша.

Също по този начин, естествените материи са за предпочитане. Светлите цветове- също. Черното притегля слънцето е несъмнено не е добър избор.

Дезодорантът

Често разчитаме единствено на него, с цел да ни избави от потенето. Но дали използваме верния? Добре е да дадем повече пари, само че да заложим на медицински артикул със специфични съставки, които подсигуряват по-продължителен резултат. Важно е да нанасяме от дезодоранта и вечер, преди лягане.

С подръчни средства

По една торбичка към този момент използван за отвара билков или черен чай, сложени под мишниците, свиват порите и редуцират изпотяването. Друга, по-неприятна и ароматна опция, са оцетът и алкохолът. Те работят по същия метод.

А в случай че натъркаме кожата в сензитивната и наранена от прекалено изпотяване зона със сода бикарбонат, ще премахнем бактериите, които са същинският извършител на неприятната миризма. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР