Високите летни температури на ранното лято разпалиха в петък горски

...
Високите летни температури на ранното лято разпалиха в петък горски
Коментари Харесай

Горещата вълна в Европа разпали горски пожари

Високите летни температури на ранното лято разпалиха в петък горски пожари югозападно от Берлин, заяви DW. Според представител на пожарната, регионът на бедствието е обхванал „ към 100 до 110 хектара “, на към 70 километра от немската столица. Евакуирани са жителите на 20 села, други са предизвестени да бъдат в подготвеност да изоставен домовете си.

Убежище за евакуираните е проведено в кметството в Тройенбритцен в Бранденбург. В гасенето на пожара взе участие и боен хеликоптер. Екипи на Спешна помощ досега съумяват да попречат на пламъците да пресекат основен път B102, който е затворен за придвижване. Все отново от през днешния ден синоптиците чакат гръмотевични стихии и захлаждане.

Вчера в централна Евия, вторият по величина остров на Гърция, също бушуваха горски пожари, раздухвани от мощни ветрове. Властите разпоредиха евакуация на село Кремастос като защитна мярка, защото огънят се приближи на 800 метра от крайните къщи. На терен работят 70 пожарникари, подпомагани от девет самолета...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР