Високи сметки за гореща вода предизвикаха масово недоволство при абонатите

...
Високи сметки за гореща вода предизвикаха масово недоволство при абонатите
Коментари Харесай

Шок с цената на топлата вода във Велико Търново. Клиент получил фактура със 70 лева за кубик

Високи сметки за гореща вода провокираха всеобщо неодобрение при клиентите на „ Топлофикация Велико Търново “. Започна всеобщо отричане на потребителите от тази услуга на топлоцентралата, заяви БНР.

С последното решение на Комисията за енергийно и водно контролиране топлоцентралата във Велико Търново промени метода на ценообразуване на подаваната гореща вода на клиентите си. Досега цената беше закрепена от 10,80 лева за кубически метър, а с ноемврийските фактури цената за другите абонатни станции е обвързана с потреблението.

Клиентите са получили фактури с цени от 25 до 50 лв. за кубически метър гореща вода. Недоволството на семействата е всеобщо, тъй като не са били известени за смяната.

От „ Топлофикация ВТ “ не излизат с коментар.

За обстановката е сезиран държавният енергиен регулатор.

Според " Янтра през днешния ден " новите сметки са 4 пъти по-високи от предходните.

" Клиенти на “Топлофикация – ВТ ”, живеещи в кв. “Бузлуджа ”, са “зарадвани ” със сметки, в които кубик топла вода им коства 43,69 лева Предколедни честитки с шокови цени са получили и други клиенти на сдружението, които заляха обществените мрежи с гневни мнения и закани за групови тъжби. Друг клиент сигнализира, че в неговата фактура кубикът е 70 лева ", написа районното издание.

“Опитах се да се свържа с някой от сдружението да ми изясни за какво е такава цената и за какво не сме известени за повишаването по никакъв метод. Една от касиерките ми изясни, че ценообразуването за всяка постройка е друго и колкото по-голямо е потреблението, толкоз по-ниска е цената, което е неуместно ”, съобщи Христина Стоилова пред вестника.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР