Високи нива на въглероден окис са били намерени в кръвта

...
Високи нива на въглероден окис са били намерени в кръвта
Коментари Харесай

Въглероден окис ли е убил Сала и Иботсън?

Високи равнища на въглероден окис са били открити в кръвта на аржентинския състезател Емилиано Сала, оповестиха проверяващи, като съгласно информациите и водачът на самолета е бил изложен на газа.

28-годишният Сала пътуваше от своя предходен клуб Нант в западна Франция до Уелс, с цел да се причисли към Кардиф, когато самолетът "Пайпър Малибу " изчезна над британския канал през януари. Тялото му бе открито, когато откриха останките от самолета две седмици по-късно.

В специфичен бюлетин от Разследващото звено на военновъздушните английски сили се споделя, че токсикологичните проби на кръвта са посочили, че Сала е имал равнище на засищане от 58% от карбоксихемоглобин – примес от въглероден окис и хемоглобин.

Излагането на въглероден окис може да докара до увреждане на мозъка, сърцето и нервната система равнище над 50% на карбоксихемоглобин се смята за евентуално съдбовно, предизвиквайки припадък, безсъзнание или сърдечен удар.

"В този вид аероплан, кокпитът не е разграничен от кабината и се смята за евентуално, че водачът – Дейвид Иботсън, също е бил изложен на въглероден окис. Ясно е, че признаците, които провокира излагането на въглероден окис могат да понижат или не разрешат на водача да ръководи самолета освен това високо равнище “, се споделя в отчета.

Семейството на Сала показа, че е нужно обстоен разбор на останалите от самолета, с цел да се разбере по какъв начин газът е проникнал в кабината.

"Тези рисково високи равнища на въглероден окис, открити в тялото на Емилиано, повдига доста въпроси за фамилията. Как тъкмо се е стигнало до неговата гибел ще се разбере дефинитивно в скоро време. Бъдещата сигурност във въздуха зависи от познанията за този драматичен случай ", приключиха в отчета.

Разследващото звено на военновъздушните английски сили показа, че ще продължи с следствията си и че напълно скоро ще разгласява финален отчет по случая. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР