Високи бяха и днес температурите в страната – 31 градуса

...
Високи бяха и днес температурите в страната – 31 градуса
Коментари Харесай

Утре ще е последният топъл септемврийски ден

Високи бяха и през днешния ден температурите в страната – 31 градуса доближи температурата в Сандански и Чирпан. Но след слънчевото и топло време през почивните дни, през новата седмица следва захлаждане, което ще е съпроводено и от повече облаци и превалявания.

Тази нощ ще бъде към момента ясно и съвсем безшумно и в утринните часове на следващия ден на обособени места видимостта ще е понижена. Минималните температури ще са сред 10° и 15°.

Новата седмица ще стартира със слънце и на следващия ден ще бъде последният топъл септемврийски ден, с оптимални температури сред 25° и 30°. След обяд от запад облачността ще се усили и по здрач в крайните западни региони ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър и с него ще стартира да нахлува студен въздух.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността основно по северното крайбрежие. Максимални температури на въздуха: от 21° до 24°.

Слънце и над планините. След обяд единствено на обособени места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа слаб до сдържан вятър.

Температурите в множеството региони на Балканите ще се задържат над нормалните за края на септември. Облачността от северозапад ще се усилва и ще стартират валежи. Краткотрайни превалявания и ще има в централноевропейските страни и Централна Италия и тук-там в Западна Европа.

У нас захлаждането ще продължи - по-съществено ще е понижението на дневните температури и във вторник оптималните ще са сред 18° и 23°. Ще има превалявания, на повече места и повече по количество във вторник и сряда в западната половина от страната. През идващите дни валежи, най-вече слаби, ще има единствено на обособени места основно в Южна България и по Черноморието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР