Високата резолюция започва от 1080p, реши видеопорталътYouTube вече класифицира като

...
Високата резолюция започва от 1080p, реши видеопорталътYouTube вече класифицира като
Коментари Харесай

720p вече не се маркира като HD съдържание в YouTube

Високата резолюция стартира от 1080p, реши видеопорталът

YouTube към този момент класифицира като HD единствено видеоклипове с резолюция 1080p и по-висока
(снимка: стопкадър YouTube)

Популярният видеопортал YouTube преразгледа критериите за HD наличие и наруши дългогодишна традиция . Клиповете 720p към този момент не се третират като HD, а единствено такива с 1080p и по-висока резолюция.

Традиционно, резолюциите 360p и 480p се определяха като SD (Standard Definition, общоприета резолюция), а 720p и по-високи – като HD (High-Definition, висока резолюция). Видеото с още по-високо качество се значи като Full HD, UHD и така нататък
още по тематиката
В продължение на доста години 720p видеото се считаше за HD. И в действителност, доста консуматори употребяват монитори и други устройства с екрани с резолюция 720p. Но все пак YouTube предприе ход против тази традиция.

Сега, в случай че избирате ръчно резолюцията на YouTube видеото в браузъри като Safari, Chrome или Edge, ще забележите, че разновидността 720p не се отбелязва с етикет HD. Подобно означение имат единствено видеоклиповете с резолюция 1080p и по-висока.

Не е ясно за какво YouTube подхваща сходен ход. Това, че видеоклиповете с резолюция 720p към този момент не се класифицират като HD, не значи, че тази резолюция последователно ще отпадне. Тя ще остане, само че към този момент няма да се назовава „ висока разграничителна дарба ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР